ТОП-5 відео 2021 року від Суспільне Полтава

ТОП-5 відео 2021 року від Суспільне Полтава

11 січ. 2022

У 2021-му інтернет-користувачі активно читали новини та переглядали відео від команди Суспільне Полтава

Кількість підписників фейсбук-сторінки протягом року зросла більше ніж на 11 тисяч, інстаграм-сторінки  на 2,8 тис. Читачів вайбер-каналу стало на 720 людей більше, телеграм-каналу на 700.

Читайте також: «У кралі коралі» – прем`єра документалього фільму про традиційне вбрання Полтавщини на Суспільному

«Під час вибору тієї чи іншої теми ми ніколи не виходимо із міркувань потенційної «сенсаційності» чи найбільшого галасу. Але кожен матеріал Суспільне Полтава, який аудиторія переглядає в інтернеті створюється з урахуванням особливостей сприйняття користувачів соцмереж. Ми прагнемо до того, аби якнайбільше людей дізналося про те, що вдалося з’ясувати нам», — говорить продюсерка Суспільне Полтава Ольга Журавльова.

Команда мовника зібрала ТОП-5 відео, які у 2021 році переглянули понад 1 мільйон разів на фейсбук-сторінці Суспільне Полтава.

Андрій Мастюха з Полтавщини створює картини  3,7 млн переглядів.

Це історія 27-річного художника із Полтавщини Андрія Мастюхи, який малює картини, затискаючи пензлик чи олівці між щокою та плечем. Чоловік має інвалідність – він народився без частини рук. Батьки від нього відмовилися, тому половину життя провів у дитячому інтернаті. Малюючи картини, каже, заробив на власне житло і придбав будинок у селі Михайлівка Полтавського району.

Майстер із Полтавщини Олег Бабич створює іграшки із дерева та металу  2,5 млн переглядів.

Олег Бабич із села Розсошенці, що неподалік Полтави, створює іграшки та предмети декору із дерева, заліза та очерету. Цим займається із дитинства. Речі дарує рідним та знайомим. А будиночками казкових героїв, які змайстрував чоловік, облаштували територію дитсадка.

У Полтаві для жінок, яким за 55 років, влаштували безкоштовну фотосесію  2 млн переглядів.

Безкоштовний макіяж, зачіска та фотосесія. У Полтаві втретє організували благодійний проєкт «Віку немає». Долучилися до нього жінки віком від 55 до 90 років. Всього – 12 учасниць.

«Бог велів тримали піст»: полтавська родина мусульман розпочала Рамадан  1,4 млн переглядів.

Відео розповідає, як мусульмани Полтави відзначають Рамадан – місяць посту.

Покинуте село Лисівка  1,1 млн переглядів.

В селі Лисівка, що на Полтавщині, лишилось 3 бабусі, яким вже за 80 років. Колись в селі було три сотні хат. Вони є і зараз, але в зарослях. Поруч сусідня Стрижевщина взагалі без людей.

Читайте також: Переможці відбору «Створюй із Суспільним»: які проєкти втілять у 2022-му

Також інтернет-користувачі переглядали такі відео з поховань загиблих військових, котрі загинули на Донбасі:

Команда Суспільного мовника Полтавщини щодня об`єктивно та неупереджено висвітлює вагомі події Полтавщини. Дякуємо нашим глядачам, слухачам та читачам за довіру, продовжуємо працювати для вас і у 2022 році.

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. У Полавській області — це телеканал UA: ПОЛТАВА та Українське радіо Лтава

Дивитись телеканал UA: ПОЛТАВА можна в ефірі та онлайн на сайті філії. 

Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах: