Про боротьбу з льодяними брилами та запровадження електронного квитка говорили на UA: ПОЛТАВА

Про боротьбу з льодяними брилами та запровадження електронного квитка говорили на UA: ПОЛТАВА

1 бер. 2019

28 лютого у програмі #Звіти_наживо на UA: ПОЛТАВА у прямому ефірі звітував заступник Полтавського міського голови з питань ЖКГ Олексій Чепурко. Це перший цьогорічний випуск загальнонаціонального проекту Суспільного Мовлення України та громадського руху “ЧЕСНО”.

“Ми підняли заробітну плату робітникам. Десь на 40% підняли плату водіям «Полтаваелектроавтотранс», до нас почали повертатися водії тролейбусів. На 30–40 % підняли зарплату  водіям сміттєвозів на КТП – 16 28, там зараз скорочується дефіцит водіїв. У нас було більше 60 вакансій вантажників. Після підняття зарплати теж почався потік працівників. У нас скорочується дефіцит двірників на  комунальному підприємстві «Декоративні культури». Так, це додаткове навантаження на бюджет, але іншого виходу у нас не було. Нам ці комунальні підприємства потрібно було реанімувати і відновити їхню роботу. Ми повернули  до роботи диспетчерську службу пасажирських перевезень, яка зараз стежить за нашими перевізниками”, — повідомив Олексій Чепурко про кадрову ситуацію на комунальних підприємствах.

Також обговорювали теми травмування людей льодяними брилами, громадського транспорту, доріг, відкриття на Макухівському сміттєзвалищі електростанції.

Запровадження у громадському транспорті Полтави електронного квитка та вартість  проїзду Олексій Чепурко прокоментував так:

“У громадському транспорті Полтави планують запровадити електронний квиток.  Ця система дозволить, у першу чергу, зрозуміти, який у нас пасажиропотік, кількість пільговиків, які користуються громадським транспортом. Бо та система, яка була до нас, коли виділялися кошти на компенсацію за пільговиків і приватним перевізникам, була не зовсім прозорою. Ми завершили дію цієї програми. І зараз через впровадження електронного квитка, ми знімемо соціальну напругу. Це призведе до зміни маршрутної мережі, і полтавець сплачуватиме за ті кілометри, які він проїхав.  Коли ми розробимо нову транспортну мережу, зміниться і вартість проїзду”.

Цієї зими у Полтаві трапилося 12 випадків травмування людей льодяними брилами. Тож у заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства поцікавилися, чи є в управління ЖКГ і депутатів Полтавської міської ради механізм боротьби з льодяними брилами  наступної зими.

“Ми зараз його обговорюємо на депутатській  профільній комісії. Готуємо декілька варіантів з додатковим  виділенням коштів. Але тут потрібно розуміти, що це спільна відповідальність: як управління ЖКГ Полтави, ЖЕО № 2, так і самих мешканців. Згідно з чинним законодавством мешканці є власниками не тільки своїх приватизованих квартир, а й дахів, підвалів, під’їздів,  тому вони так само несуть відповідальність за те, що у них відбувається на дахах. Наше ЖЕО – 2 не бере плату за прибирання снігу, це не входить у тариф, тому воно такі послуги не надає”, — відповів Олексій Чепурко.

Повний випуск програми #Звіти_наживо можна переглянути на сторінці UA: ПОЛТАВА у Facebook.