Полтавська філія Суспільного провела виїзний ефір до Дня вуличної музики

Полтавська філія Суспільного провела виїзний ефір до Дня вуличної музики

23 тра. 2019

19 травня до Дня вуличної музики UA: ПОЛТАВА провела виїзний ефір радіо з центру міста. День вуличної музики – фестиваль, який проходить в різних європейських країнах. Як він проходив у Полтаві, можна було побачити в прямому ефірі на сторінці Полтавської філії Суспільного в Facebook та почути наживо з 17:10 до 18:00 на Українському радіо “Лтава”.

У Полтаві, як і в інших містах України, до цієї події відбувалися різноманітні мистецькі акції. Протягом майже трьох годин ведучі Українського радіо “Лтава” спілкувалися з музикантами, які брали участь у музичному фестивалі та дарували глядачам свої пісні.

“Ідею про проведення виїзного ефіру творчо-технічна команда філії почала втілювати з пошуку локації, бо дійство тривало одночасно в п’яти місцях Полтави. Вирішили працювати поруч із центральною локацією фестивалю – Театральною площею, де була встановлена головна сцена дійства. І саме там було найбільше полтавців та гостей міста, – зазначив продюсер програм радіо Володимир Голубничий. – Учасниками програми були, як відомі і знані у Полтаві гурти, так і ті, хто тільки-но розпочинає свій творчий шлях. Наприкінці ефіру до нас приєдналися і хедлайнери цьогорічного дійства – гурт «The Вйо»”

Наразі UA: ПОЛТАВА готує проект “Музичний дворик”. Двічі на рік – восени і навесні – Українське Радіо “Лтава” запрошує гостей своєї програми “Музичний екіпаж” до затишного дворику UA: ПОЛТАВА. Саме там просто неба відбувається неформальна зустріч та імпровізований концерт музикантів і поетів.

За словами авторки проекту “Музичний Дворик”, редакторки Українського Радіо “Лтава” Олени Никифоренко, 24 травня, у день акції, відбудеться ще й пленер з майстер-класом полтавських художників для учнів художніх шкіл міста.

“Наші радійні проекти “Арт-Майстерня” і “Музичний екіпаж” об’єдналися. Протягом року у студії UA: Українське радіо “Лтава” в рамках проекту “Музичний екіпаж” наживо грали і співали понад 250 музикантів. Місцеві автори та виконавці отримали унікальний майданчик для творчої самореалізації. Тож, чекаємо-запрошуємо і на “Музичний Дворик”, і до нашої студії”, – говорить Олена Никифоренко.