Команда Суспільного вирушає у громади Полтавщини: до зустрічі 30 жовтня у Кременчуку та Опішні

Команда Суспільного вирушає у громади Полтавщини: до зустрічі 30 жовтня у Кременчуку та Опішні

26 жов. 2023

Із 30 жовтня до 1 листопада Суспільне Полтава відвідає 4 територіальні громади — Лубенську, Кременчуцьку, Опішнянську та Миргородську. Якщо вам 18 і більше років, ви цікавитеся життям своєї громади й готові розповідати про нього — реєструйтеся на безплатне навчання та ставайте журналістом Суспільного у своїй громаді.

30 жовтня приходьте на зустріч із командою Суспільного:

  • Кременчук: 10:00, Кременчуцький національний університет імені М. Остроградського (Університетська, 20).

  • Опішня: 16:00, Опішнянський ліцей (Соборності, 18).

Читайте також: Суспільне Полтава розбудовує мережу кореспондентів, які стануть голосом своїх громад

Місця та час зустрічей у Лубнах та Миргороді будуть опубліковані згодом. 

Навчання охопить такі теми:

  • пошук інформації та джерела, стандарти журналістики;
  • розробка теми та підготовка до зйомки;
  • зйомка та монтаж, мобільна журналістика;
  • сторітелінг.

Підтвердження участі у навчаннях зареєстровані учасники отримають електронним листом після 5 листопада. Найкращі випускники навчань отримають роботу в команді Суспільного й необхідну для цього техніку. Гіперлокальні кореспонденти працюватимуть дистанційно у своїх громадах, взаємодіючи з редакцією Суспільне Полтава.

Про зустрічі на Рівненщині в межах розбудови гіперлокальної мережі Суспільного можна прочитати за посиланням. 

Зазначимо, пілотний проєкт з розбудови гіперлокальної мережі Суспільного раніше було успішно втілено у Сумській, Чернігівській та Харківській областях. Ось відгуки від гіперлокальних кореспондентів, які працюють у своїх громадах: 

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

У Полтавській області — це телеканал Суспільне Полтава та Українське Радіо Полтава

Дивитись Суспільне Полтава та слухати Українське Радіо Полтава онлайн можна на сайті філії. 

Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах:  

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, стійкому та підзвітному багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.