Розповідати історії, які можуть надихнути багатьох, — головна редакторка Суспільне Полтава про завдання гіперлокальних кореспондентів

Розповідати історії, які можуть надихнути багатьох, — головна редакторка Суспільне Полтава про завдання гіперлокальних кореспондентів

26 жов. 2023

Суспільне Мовлення — найбільша незалежна медіакомпанія України — розбудовує гіперлокальну мережу журналістів, які працюватимуть у своїх громадах. З 30 жовтня до 1 листопада команда Суспільне Полтава відвідає Кременчуцьку, Опішнянську, Лубенську та Миргородську громади. Реєструйтеся на безплатне навчання мультимедійної журналістики й отримайте можливість долучитися до команди Суспільного. Запрошуємо усіх, хто вболіває за свою громаду та мріє працювати у медіа. 

Читайте також: Команда Суспільного вирушає у громади Полтавщини: до зустрічі 30 жовтня у Кременчуку та Опішні

Про те, кого шукає команда Суспільного і які завдання чекають на майбутніх гіперлокальних кореспондентів регіону — розповіла головна редакторка Суспільне Полтава Карина Москаленко.

Для чого Суспільне розбудовує гіперлокальну мережу на Полтавщині?

— Суспільне — єдиний медіамовник у нашій області, який показує життя громад настільки об’ємно. Ми бачимо, що новини із найбільш віддалених населених пунктів Полтавщини часом стають найбільш обговорюваними і мають значне залучення аудиторії на сторінках наших соцмереж. Тим паче, що за останні два роки життя у громадах зазнало змін. Тому висвітлювати їхні проблеми та виклики, показувати, як розвивається кожна з них, шукати і розповідати історії, які можуть надихнути багатьох, — ось такими є завдання Суспільного і майбутніх гіперлокальних кореспондентів на Полтавщині.

Чому команда вирішила посилити висвітлення життя громад саме зараз, під час повномасштабної війни?

— Насамперед, це про оперативність. Ми бачимо, як Полтавщина періодично зазнає ударів від російської армії, тому бути першими на місці події і фіксувати злочини росії — наша першочергова мета. По-друге, у громадах, фактично, немає незаангажованих медіа, які б могли подати збалансовану та неупереджену інформацію щодо проблемної ситуації чи події у їхньому місті чи селі. Суспільне Мовлення — незалежний майданчик для усіх точок зору, а наші журналісти працюють, дотримуючись стандартів. По-третє, кореспондент на місці — це людина, яка найкраще розуміє запити локальної аудиторії і якої інформації бракує в інфопросторі.

Хто і як може стати гіперлокальним журналістом Суспільне Полтава?

— Ця людина має бути зацікавлена працювати швидко, чесно і дотримуватися стандартів журналістики. Єдина умова для участі — вік від 18 років. Медійна освіта не обов’язкова. Спершу треба зареєструватися на безплатне навчання з мультимедійної журналістики. Хто потрапить на нього — стане відомо після 5 листопада. Найкращі випускники навчання зможуть долучитися до команди Суспільного. Звісно, отримають необхідну для цього техніку. Гіперлокальні кореспонденти працюватимуть дистанційно у своїх громадах, взаємодіючи з редакцією Суспільне Полтава.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

У Полтавській області — це телеканал Суспільне Полтава та Українське Радіо Полтава

Дивитись Суспільне Полтава та слухати Українське Радіо Полтава онлайн можна на сайті філії. 

Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах:  

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, стійкому та підзвітному багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.