Суспільне оголосило мистецькі конкурси на проєкт розслідувань та документальний серіал

Суспільне оголосило мистецькі конкурси на проєкт розслідувань та документальний серіал

15 січ. 2024

15 січня Суспільне Мовлення оголосило два мистецьких конкурси — на виготовлення циклу журналістських розслідувань про політичні зміни внаслідок повномасштабної війни та документального серіалу про продовольчі злочини росії. Продакшени та виробники контенту можуть подаватися на участь у цих конкурсах до 10 лютого 2024 року (включно). Нижче подаємо детальнішу інформацію про кожен з них.

Цикл журналістських розслідувань про політичні зміни в країні, спричинені повномасштабною війною. У фокусі — прикордонні регіони, зокрема Сумщина, Харківщина і Чернігівщина. Разом із політологами й соціологами проєктна команда має дослідити, які політичні трансформації відбуваються в країні та як вони впливають на різні сфери життя громад — від гальмування процесу декомунізації і змін у сфері культури до активного розвитку громадського сектору і проєктів, спрямованих на згуртування та консолідацію суспільства. 

Для участі у цьому мистецькому конкурсі необхідно до 10 лютого 2024 року (включно) заповнити форму реєстрації та подати документи, вказані в оголошенні. У ньому ж можна ознайомитися з деталями щодо конкурсу, вимог до кандидатів та матеріалів, формату та оплати проєкту. 

Запитання щодо умов проведення конкурсу надсилайте на електронну адресу o.kyrylenko@suspilne.media.

Читайте також: «Ми прагнемо бути роботодавцем-партнером», — Вікторія Сидоренко

Документальний серіал дослідить факти продовольчого дефіциту як фактора впливу у війні. В основу проєкту ляжуть розслідування російських злочинів, які стосуються переважно сільського господарства в Україні, а також пояснення, як вони вплинули на економічну ситуацію: спровокували зростання світових цін на продовольство в цілому, та на зернобобові культури зокрема. 

Проєкт базуватиметься на викриттях злочинів росії та коментарях свідків й експертів — жителів деокупованих територій, аграріїв, економістів, військових, представників громад і влади, міжнародників та юристів. 

Для участі у цьому мистецькому конкурсі необхідно до 10 лютого 2024 року (включно) заповнити форму реєстрації та подати документи, вказані в оголошенні. У ньому ж можна ознайомитися з деталями щодо конкурсу, вимог до кандидатів та матеріалів, формату та оплати проєкту. 

Запитання щодо умов проведення конкурсу надсилайте на електронну адресу — z.byndas@suspilne.media.

Також ознайомтеся з Порядком проведення мистецьких конкурсів на Суспільному. 

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.