«Разом» — новий проєкт Українського Радіо

«Разом» — новий проєкт Українського Радіо

4 бер. 2024

З березня в ефірі Українського Радіо стартував проєкт «Разом», в якому щобудня о 23:03 журналісти й кореспонденти Українського Радіо з різних областей України розповідають про життя своїх громад, потреби людей, історії успіху та подолання викликів сьогодення.

Читайте також: Теленовини про всю країну від Суспільного: більше випусків у зручний час

«Ми маємо робити все, аби люди знали, що те, що турбує їх — часто непокоїть і їхніх сусідів, щоб могли почути й проаналізувати досвід інших і знайти успішні подолання викликів для їхнього регіону. Є запит на багато, на перший погляд, звичайних речей: чи/чому здорожчав проїзд у транспорті не лише у нас, а й в іншій області, як зробити ефективним релоковане підприємство, як залучити кошти на певні проєкти у громадах тощо.  Журналісти наших регіональних редакцій аналізують шлях подолання викликів і варіанти рішень, — розповідає виконавча продюсерка Українського Радіо Юлія Шелудько. — Ще одна з ідей цієї програми — єднання країни. Нині багато говорять про те, що суспільство розділене (на тих, хто воює, на тих, хто в Україні, у прифронтових і в тилових регіонах, на біженців, які за кордоном), тож у програмі ми хочемо показати, що у всіх є спільні проблеми і легше розв’язувати їх разом».

Прем’єрний випуск готувала команда Українського Радіо Харкова — про можливості розмінування територій.

4 березня колеги з Чернігова розкажуть, як у регіоні долають проблему неконтрольованого розмноження безпритульних тварин. 

5 березня вийде програма з Херсона про тимчасово окуповані території, прифронтову лінію й проблеми, які гостро стоять там зараз. А на середу журналісти львівської редакції Українського Радіо підготували матеріали про електронні квитки у Львові. Вони пояснюють, чому важлива безготівкова оплата. 

«Наразі багато подій та історій так чи інакше пов’язані з війною. Хтось бореться з наслідками війни у своєму регіоні, хтось відкрив новий бізнес, хтось намагається покращити соціальне, економічне, суспільно-політичне життя своєї громади, свого міста чи села. Все це про намагання вистояти, подолати проблеми, покращити життя своє і своїх співгромадян. І нині як ніколи важливо долати проблеми разом», — упевнена виконавча продюсерка Українського Радіо Юлія Шелудько.

Читайте також: Три подкасти Українського Радіо — серед лідерів прослуховування на Суспільному

Українське Радіо — найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо України, флагманський канал Національної суспільної телерадіокомпанії України. У Києві мовить на частоті 105 FM. З усіма частотами Українського Радіо та лінками на соцмережі Суспільного в регіонах можна ознайомитися за посиланнямУкраїнське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку «Дія». Програми національної мережі Українського Радіо можна слухати на Soundcloud.