Українське Радіо: спецпрограма до ювілею Тараса Шевченка

Українське Радіо: спецпрограма до ювілею Тараса Шевченка

8 бер. 2024

До 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка Українське Радіо підготувало спеціальний ефір. Ведучий Роман Коляда разом із журналістом і телеведучим Юрієм Макаровим з’ясовують: якщо «Кобзар» — це кіно, то як його дивитися? Також розглядають питання чи справді культ Шевченка язичницький по суті й чому поет помер одразу після дня народження та малював себе оголеним.

Слухайте 9 березня о 14:05 на хвилях Українського Радіо.  

Читайте також: Три подкасти Українського Радіо — серед лідерів прослуховування на Суспільному

За словами ведучого Романа Коляди, про постать Тараса Шевченка досі вже сказано й написано багато, тому він задумав записати розмову-медитацію. Про що вийшла розмова — Роман поділився в коментарі:

«Хотілося поговорити про те, що ми думаємо про Шевченка після того, як його звеличували, принижували, девальвували, применшували — він залишився Шевченком. Але яким Шевченком він залишився в нашій свідомості? Ось що я хотів зрозуміти. 

І так, ми читали вірші Тараса Шевченка, ми читали вірші про Тараса Шевченка, ми цитували тексти з моєї вистави з Євгеном Степаненком про Тараса Шевченка. Ми говорили про Шевченка як модерніста, Шевченка як новатора та про Шевченка як ровесника європейської весни народів»

Українське Радіо — найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо України, флагманський канал Національної суспільної телерадіокомпанії України. У Києві мовить на частоті 105 FM. З усіма частотами Українського Радіо та лінками на соцмережі Суспільного в регіонах можна ознайомитися за посиланнямУкраїнське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку «Дія».