На UA: ПОЛТАВА стартувало антитревел-шоу

На UA: ПОЛТАВА стартувало антитревел-шоу

15 січ. 2020

Антитревел-шоу «Мандруємо вдома» — серія розповідей про цікаві місця Полтавщини на телеканалі регіональної філії Суспільного UA: ПОЛТАВА. Програма стала одним з одинадцяти проєктів, які відібрали на пітчингу Суспільного й підготували з командою продюсерів минулої осені.

«Нам хотілося створити програму, що відрізнялася б від усіх інших про Полтавщину, які знімали раніше. Ми принципово уникали телевізійної «напівреальності», і головною цінністю нашого проєкту визначили правду, без викривлень для критики чи звеличення. Жодного штучного захвату й тільки реальне життя, як воно є. Можливість називати речі своїми іменами виявилася ще більш захопливою, ніж ми уявляли», — розповідає автор програми Ігор Харченко.

«Нас підкупив підхід автора до написання сценарію. По-перше, він поставив за мету, аби глядачі не злякалися довгих лекцій і не перемкнули, а по-друге — запам’ятали якомога більше фактів. Але головне — мандруючи, ведучий уперше розповідатиме про Полтавщину людською мовою. Не поетизуючи лук та гаїв, не перебільшуючи значення історичних подій і особистостей. Ми свідомо пішли на ризик, обравши непрофесійного ведучого, який максимально природно виглядав в умовах суворих подорожей Полтавщиною», — коментує продюсерка UA: ПОЛТАВА Ольга Журавльова.

Кожен із десяти епізодів програми — боротьба за увагу глядача всіма можливими засобами.

«Я з радістю погодився на пропозицію бути ведучим у цьому проєкті. Я люблю подорожувати, а ще мені було цікаво спробувати себе в новому амплуа — телеведучого. Я був приємно здивований, що на Полтавщині є дуже цікаві місця. За час зйомок тричі їздив верхи (двічі — на справжніх конях), лікувався магічним каменем та цілющою водою, переміг у безпрограшній лотереї, помацав котуни, пережив розпач і приниження та одружився. Уже чекаю на другий сезон», — ділиться враженнями ведучий Євген Кулик.

Антитревел-шоу виходить в ефір щосуботи о 10:00. Перший випуск уже є на ютуб- та фейсбук-сторінці UA: ПОЛТАВА.

Нагадаємо, пітчинги Суспільного — конкурси творчих ідей, на які кожен може подати проєкт і реалізувати його за підтримки Суспільного мовника. Наступний пітчинг відбудеться навесні 2020 року.