Нові ідеї, уміння й здобутки — спецпроєкт від філій Суспільного до Дня захисту дітей «Через карантин»

Нові ідеї, уміння й здобутки — спецпроєкт від філій Суспільного до Дня захисту дітей «Через карантин»

1 чер. 2020

До Дня захисту дітей команда регіонального мовлення Суспільного підготувала спецпроєкт «Через карантин», у якому діти й підлітки розповідають про нові вміння, які опанували під час карантину. 20 коротких відео транслюватимуть в ефірі та на сторінках у соцмережах регіональних філій Суспільного 30 травня — 2 червня.

«Цей спецпроєкт розпочався зі спостережень за оригінальними ідеями дітей під час карантину. Я дізналася, що донька знайомих виграла «пітчинг» і вони купили собаку на карантині. Потім як юна художниця з Ужгорода, яка під час карантину навчалася в Італії, намалювала й продала на аукціоні картину, а гроші віддала лікарям, які борються з епідемією. 

Ми з командою вирішили розповісти ці натхненні історії. Над проєктом працювали журналістка Ольга Кутишенко, менеджерки регіонального мовлення Олеся Вакуленко й Ірина Цибух, виконавча продюсерка Марія Заіченко та команди з дев’яти філій Суспільного», — розповіла керівниця проєкту режисерка Катерина Жуліна.

Читайте також: Командна робота всіх регіонів — філії Суспільного в умовах карантину працюють як єдина міжрегіональна платформа

«Ми хотіли підтримати ініціативи дітей, що в умовах карантину навчаються нового. Оптимізм і віра у власні сили допоможуть пережити складні часи, і хто знає, може, саме завдяки цьому досвідові винайдуть вакцину, що колись урятує людство», — прокоментувала виконавча продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Заіченко.

У зйомках узяли участь команди UA: БУКОВИНАUA: ВОЛИНЬUA: ДОНБАСUA: КАРПАТИUA: МИКОЛАЇВUA: ЖИТОМИРUA: ПОДІЛЛЯUA: СУМИ та UA: ЧЕРКАСИ. Регіональні філії зняли 17 історій, а ще три — у Києві.

«Карантин став поштовхом до нового підходу, як реалізувати проєкти. Особливо хочу відзначити команду UA: БУКОВИНА — вони взяли на себе графічне оформлення й зняли п’ять історій дистанційно. Зібрані історії надихають, хочеться переглядати їх знову й знову. Усе це вдалося завдяки злагодженій роботі регіональної команди під час карантину. Надзвичайно вдячна колегам! Також завдяки діджитал-команді короткі версії можна буде подивитися на фейсбук-сторінках регіональних філій. А повну версію міжпрограмок — на ТБ і ютубі регіональних каналів Суспільного. Далі буде», — зазначила Катерина Жуліна.

Команда UA: ПОДІЛЛЯ розповіла історію 15-річного хмельничанина Іллі Русіна, який під час карантину навчився грати в баскетбол.

«Це проєкт-мотивація — по-дитячому щира. Мені здається, що підлітки й діти, які взяли участь у зйомках, у майбутньому стануть тими людьми, котрі винаходять вакцину та запускають ракети. Їхня воля до перемоги є рушієм змін», — поділилася продюсерка UA: ПОДІЛЛЯ Любов Тімкова.

Раніше день Василини Гур’євої був із 8 годин шкільних уроків та 5 годин тренувань з акробатики. 

Фотографувала Ольга Кутишенко

Під час карантину вона вирішила опанувати нове мистецтво — готувати страви. З того часу мама на кухні не буває.

Команда UA: СУМИ створила відео про Михайла Грищенка, який на карантині став фіналістом фестивалю «Чілдрен кінофест».

Фотографувала Альона Гайдукова

«Це була крута й тепла зйомка, від якої ми з відеографкою Альоною Гайдуковою отримали багато задоволення. Талановитий герой і квартира-студія нас приємно вразили. Це той випадок, коли ти й далі стежитимеш за своїм героєм та його новими звершеннями й щиро радітимеш за нього», — розповіла журналістка UA: СУМИ Маргарита Лисенко.

Героїня проєкту «Через карантин» Марія Павлова почала малювати комікси на карантині.

Фотографувала Ольга Кутишенко

Головним персонажем став її котик Мирон. Дівчинка малює історії, які трапляються з улюбленцем щодня.

Журналістки Миколаївської філії Суспільного Галина Щерба й Тетяна Макушева підготували для спецпроєкту «Через карантин» два ролики: про 8-річного ендуриста Тимофія Алексєєва, який на карантині навчився їздити пагорбами, та 6-річного Даніеля Ярошенка, котрий дистанційно підготувався до змагань із джиу-джитсу.

«З дітьми працювати непросто: вони невгамовні, не люблять робити кілька дублів. Але нам вдалося подружитися й налаштувати їх на працю «по-дорослому», — розповіла Галина Щерба.

Тимофій Алексєєв із Миколаєва через карантин змушений був облишити майже всі улюблені справи. Не нудьгувати допомагає захоплення ендуро — їздою бездоріжжям на мотоциклі.

Команда UA: ДОНБАС розповіла про Амалію Петрову. Вона — переселенка, нині з родиною мешкає в селищі Єпіфанівка, що на Луганщині. Любить гуляти в лісі. Під час однієї з прогулянок на карантині в дівчинки виникла ідея робити варення із шишок.

«Діти неймовірні! Проєкт укотре це підтверджує. Ми підготували три історії про дітей, які на карантині розкрили свої таланти. Вважаю, що всі діти талановиті. Сподіваюся, ролики надихатимуть відкривати щось нове», — розповів т. в. о. продюсера UA: ДОНБАС Олександр Марченко.

Журналістки UA: ВОЛИНЬ Богдана Шевчук та Віта Климовець до Дня захисту дітей підготували два ролики про цікаві й корисні хобі на карантині.

«Кожна дитина — то нерозгаданий всесвіт. Саме тому важко було визначитися з героями для проєкту «Через карантин», хотілося розповісти про якомога більше дітей, для яких карантин не минув дарма. Мій герой — талановитий хлопчик. Його найкращий друг — книжка. Володя Каліш серед найкращих дитячих українськомовних книжкових оглядачів і має диплом Книги рекордів України», — поділилася подробицями Богдана Шевчук.

Нагадаємо, минулого року до Міжнародного дня захисту дітей Хмельницька філія Суспільного мовника ініціювала спецпроєкт #якщо_віриш_у_себе.