Полтавська філія Суспільного розпочинає покази британського та австралійського артхаусного кіно

Полтавська філія Суспільного розпочинає покази британського та австралійського артхаусного кіно

14 гру. 2018

UA: Суспільне мовлення отримало унікальну можливість організувати кінопокази фільмів австралійського та британського фестивалів за підтримки партнерів з "Артхаус Трафік". Однією з п’яти філій, в яких відбуватимуться кінопокази, стала Полтавська регіональна філія Суспільного.

Вже цієї п’ятниці, 14 грудня, о 18:00 відбудеться показ першого з шести фільмів - "Пікнік біля Висячої скелі". Це австралійська містична драма, яка вийшла на екрани 1975 року. Знята режисером Пітером Віром за мотивами роману Джоан Ліндсі. У стрічці йдеться про таємниче зникнення трьох дівчат і їхньої вчительки математики. Для створення особливої психологічної атмосфери Пітер Вір вимагав від акторів, щоб вони не моргали в кадрі, експериментував зі звуками і ракурсами, а також збільшував кадрову частоту. Результатом цих експериментів став перший австралійський фільм, який отримав гучний успіх за кордоном.

Наступної п’ятниці, 21 грудня, глядачів Полтавської філії запрошують приєднатися до перегляду документального фільму Пітера Джексона "Вони не постаріють". У стрічці використані архівні кадри Першої світової війни з Імперського військового музею Британії та звукозапис із архівів ВВС. Більша частина кадрів була забарвлена та трансформована сучасними технологіями виробництва з додаванням звукових ефектів, аби глядачі змогли відчути себе ближче до реального досвіду солдатів. Прем’єра фільму відбулася 16 жовтня 2018 року на Лондонському кінофестивалі.

Продовжаться кінопокази вже в наступному році і триватимуть до лютого. Так, 11 січня на глядачів чекає стрічка "Вбивство священного оленя". Це психологічний трилер 2017 року з Ніколь Кідман та Коліном Фарреллом у головних ролях. В основі фільму антична трагедія Евріпіда "Іфігенія в Авліді". 18 січня відбудеться показ іншого трилера - "Тебе ніколи тут не було", знятого режисеркою Лінн Ремсі за романом Джонатана Еймса. Стрічка 2017 року випуску розповідає про колишнього агента ФБР, який визволяє дівчат із тенет секс-торгівлі.

25 січня на глядачів очікує "Земля: Один вражаючий день" - нова робота студії BBC Earth Films. Це дивовижна подорож протягом одного дня, яка розкриває силу природи. Високі гори, віддалені острови, екзотичні джунглі, неймовірні тварини. Творці фільму нагадують: щодня в світі відбувається більше чудес, ніж ви можете собі уявити.

Кінопоказ завершиться 1 лютого спеціальним проектом у рамках фестивалю "Нове британське кіно" - колекцією короткометражних фільмів, номінованих на премію BAFTA у 2018 році. "BAFTA: Британія. Коротко 2018 BAFTA SHORTS" – це підбірка для всіх поціновувачів короткого метру, представлена у розмаїтті жанрів і тем.

Кінопокази відбуватимуться щоп’ятниці о 18:00. Вхід вільний, але через обмежену кількість глядацьких місць організатори просять попередньо записатися.

“Арт-хаус – це кіно для поціновувачів, більшою мірою мистецтво, ніж розвага. Запрошуємо шанувальників кіномистецтва познайомитися із новинками британського кіно, яких не побачиш у кінотеатрах. Радію також нагоді провести час із колегами за іншою, не пов’язаною з роботою справою. Спільне дозвілля згуртовує, нам його не вистачає”, - коментує подію продюсерка Полтавської філії Ольга Журавльова.

Також кінопокази відбуватимуться в Житомирській, Тернопільській, Хмельницькій та Херсонській філіях Суспільного мовника.