“#Звіти_наживо” на Полтавщині - нова традиція спілкування між посадовцями та суспільством

“#Звіти_наживо” на Полтавщині - нова традиція спілкування між посадовцями та суспільством

20 гру. 2018

Полтавська філія Суспільного мовника готується до проведення 10-го, заключного у цьому році, випуску програми “#Звіти_наживо” та підбиває підсумки за попередніми ефірами. Всього їх було 9. Починаючи з березня, на телеканалі “Лтава” обговорили теми організації оздоровлення дітей, ремонту доріг, освітньої та медичної реформ, початку опалювального сезону, бюджету міста.

“Найскладнішою і найцікавішою виявилася робота над першим випуском. Хто буде звітувати першим – стало відомо за кілька днів до програми. Інфографіка, наповнення, вибір гостей програми – усе готувалося у швидкому темпі”, - пригадує Олена Ляшенко, головна випускова редакторка ТГ “Тема дня”.

Тоді перед аудиторією Полтавської філії Суспільного звітувала секретарка Полтавської міської ради Оксана Деркач. На наступну програму завітала очільниця департаменту культури ОДА Валентина Вождаєнко. Про відпочинок дітей у оздоровчих таборах розповідала заступниця начальника управління сім’ї, молоді і спорту ОДА Наталія Шкоденко, як ремонтують дороги області – директор Агенції місцевих доріг Олексій Басан.

На «Звіти», де мали бути присутні голови ОТГ, прийшов голова найближчої до обласного центру Щербанівської громади Ігор Процик. На запитання про готовність до нового навчального року відповідала директорка Департаменту освіти ОДА Олена Харченко, про впровадження медичної реформи – заступник департаменту охорони здоров’я Юрій Курилко. Про готовність області до опалювального сезону – Едуард Рева, начальник управління ЖКГ ОДА.  А про бюджет міста, через переворот, що стався у Полтавській міській раді у вересні 2018, довелося звітувати новообраному секретарю міської ради Олександру Шамоті. Через відсутність міського голови він тимчасово виконує його  обов’язки.

“Працювати у форматі «#Звітів_наживо» цікаво і для ведучих, і для гостей. Ми отримували схвальні відгуки від представників громадських організацій, яких запрошували у студію”, - говорить Олена Ляшенко.

Формат “Звітів” - новий на українському телебаченні. Він покликаний перетворити звичне сухе звітування посадовців на інтерактивне інтерв’ю в прямому ефірі з запитаннями від журналістів та глядачів.

Ольга Журавльова, продюсерка Полтавської філії Суспільного:

Сподіваюся, що із стартом проекту «#Звіти_наживо» ми започаткували нову традицію відкритого спілкування між посадовцями та суспільством. Спочатку ми мали побоювання, що посадовці просто відмовлятимуться від участі в програмі, уникаючи таким чином необхідності відповідати на незручні запитання. Та наші побоювання виявилися хибними. Герої програми не стикаються із провокаціями, відчувають, що їх запросили не для засудження, чи то «публічної страти», тому зараз ми майже не чуємо відмов. Користуючись нагодою, дякую всім, хто звітував протягом цього року. Переконана, що така практика піде тільки на користь як глядачам, так і посадовцям”.

Останній у 2018 році випуск “#Звітів_наживо” вийде вже цього тижня. Однак, на телеканалі “Лтава” відбудеться зміна дати ефіру. Через неможливість посадовців бути присутніми у студії 21 грудня, програма вийде в суботу, 22 грудня. Звітуватиме голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.