Подкасти. Новий продукт Суспільного

Подкасти. Новий продукт Суспільного

5 тра. 2021

UA: Суспільне мовлення запускає новий формат — подкасти. Тепер матеріали Суспільного стануть ще доступнішими для нашої аудиторії. Нові проєкти, серед яких наративні документальні історії, а також живі й цікаві розмови, можна слухати на подкаст-платформах онлайн. Окрім того, у форматі подкастів з’явилися улюблені програми UA: Українське радіоUA: Радіо Культура й готуються програми UA: Радіо Промінь.

Подкаст-платформи — це зручний спосіб знаходити аудіоісторії, які цікавлять людей, за жанром та темою. Для Суспільного мовника запуск подкастів означає розширення своєї аудиторії та залучення нових слухачів.

Читайте також: Суспільне запускає документальний проєкт «НАШІ 30» про історію перших років незалежності, розказану українцями

«Для радіостанцій НСТУ подкасти — додатковий спосіб досягнення аудиторії, яка споживає аудіоконтент через цифрові платформи. Створення й запуск подкастів відбувається в синергії та продуктивній співпраці з департаментом цифрових платформ Суспільного», — прокоментував Дмитро Хоркін, член правління UA: Суспільне мовлення, відповідальний за платформу радіо. 

Для прослуховування та завантаження вже доступні такі подкасти:

«Емоційний інтелект» — подкаст про те, як розбиратися у своїх емоціях, розуміти себе та своє оточення. У цьому допомагає Тетяна Трощинська — ведуча UA: Радіо Культура, яка запрошує на розмову досвідчених психологів. У першому епізоді — про баланс між розумом та почуттями.

Слухати на:

«100 тисяч» — подкаст, який допоможе грамотно заощаджувати та примножувати власні кошти. Ведучий UA: Українське радіо Роман Коляда разом із гостями розбираються, як планувати свій бюджет і бути фінансово грамотними. У першому епізоді — про криптовалюти.

Слухати на:

«Справа 25-ти» — подкаст Суспільного про найбільший кримінальний процес над політв’язнями в окупованому Криму. Безкарній машині протистоять 25 чоловіків — кримські татари за національністю, мусульмани за віросповіданням та незгодні з анексією за політичними поглядами. За їхніми спинами — родини, активісти, адвокати та правозахисники. У першому епізоді говорять автори проєкту  — журналісти Альона Савчук і Тарас Ібрагімов.

Подкаст створений відкритою студією подкастів IZONE Media, Amnesty International Ukraine та Центром прав людини ZMINA.

Слухати на:

«Наші 30. Жива історія» — документальний серіал до 30-ї річниці незалежності України. Афганістан і Чорнобиль, шахтарські протести й повернення кримських татар, «човники» і перші салони. Історія 90-х, розказана самими українцями.  Перший епізод про екологічні протести українців після аварії на ЧАЕС, історію озвучує лідерка гурту ONUKA.

Подкаст створений Лабораторією журналістики суспільного інтересу.

Слухати на: 

«Суспільне Розслідування» — команда розслідувачів Суспільного розкаже про системні проблеми, з якими стикається кожен з нас. Убивства, надзвичайні ситуації, нещасні випадки, причиною яких є корупція і безвідповідальність. Команда проєкту: Інна БілецькаДмитро БондарАлла СадовникКатеринка ЛихоглядОлександр Стратонов.

Слухати на:

Реаліті-подкаст «Виклик» — про виклик своїм силам та звичкам. У першому сезоні Катя готується до півмарафону під наглядом досвідченого тренера Сергія Попова. Його поради будуть корисні усім, хто займається бігом та хоче робити це правильно.

Слухати на: