Суд тимчасово відсторонив від посади голову Опішнянської громади Миколу Різника

20:29, 2 сер. 2019
 
Суд тимчасово відсторонив від посади голову Опішнянської громади Миколу Різника

Таке рішення сьогодні ухвалила слідча суддя Октябрського райсуду Полтави Марина Материнко. На час досудового розслідування обов’язки голови Опішнянської ОТГ виконуватиме секретарка селищної ради Юлія Масюк, повідомив Різник. Також суд наклав арешт на рухоме і нерухоме майно голови громади.

14:50. Октябрський райсуд Полтави. На засіданні – підозрюваний голова Опішнянської ОТГ Микола Різник та його адвокат Григорій Фелоненко, а також старша слідча обласного слідчого управління Тетяна Кіяшко. Остання клопоче про відсторонення Різника з посади до 23 вересня на час досудового розслідування.

Старша слідча обласного слідчого управління Тетяна Кіяшко говорить: «З метою повного та об’єктивного досудового розслідування, а також з метою унеможливлення впливати на тих свідків, які є колегами, а також підлеглими голови Опішнянської селищної ради».

Адвокат підозрюваного Григорій Фелоненко на засідання говорить«Різник Микола Миколайович взагалі не має службових повноважень, про які йдеться у відповідній підозрі і в клопотанні стосовно виготовлення і підписання угоди, про яку йшла мова, яка стала нібито предметом неправомірної вигоду: всі ці рішення приймаються відповідними депутатами, на депутатських комісіях затверджуються, видаються на селищну раду і селищна рада на своєму засіданні приймає відповідне рішення – виділити земельну ділянку і затвердити відповідно цю угоду». 

Слідча суддя Марина Материнко ухвалює: «Клопотання про відсторонення від посади підозрюваного Різника Миколи Миколайовича задовольнити частково: відсторонити підозрюваного Різника Миколу Миколайовича від посади Опішнянської селищної ради Зіньківського району Полтавської області в межах строку досудового розслідування, до 23 вересня 2019 року включно».

Підозрюваний Микола Різник каже: «Так вимагає процедура, але я сподівався, що мене не відсторонять. Будемо подавати апеляцію. Засмутився, звичайно. Хабарі не отримував, більше того, я вважаю це провокацією і всі факти про це свідчать. Кажу: скільки є корупціонерів, а їх не затримують».

О 15.30 – наступне судове засідання щодо Різника. Слідча Тетяна Кіяшко клопоче про накладення арешту на нерухоме майно голови громади.

Старша слідча обласного слідчого управління Тетяна Кіяшко просить: «Накласти арешт на два обєкти нерухомого майна, яке зареєстровано як право власності на підозрюваного Різника Миколу Миколайовича».

Адвокат підозрюваного Григорій Фелоненко говорить: «Повідомляємо, що це майно зареєстроване на Різника Миколу Миколайовича, але в нього є дружина, тому відповідно до Сімейного кодексу України, це майно є їхньою спільною сумісною власністю, тому просимо відмовити в задоволенні даного клопотання».

Суд накладає арешт. Потім Марина Материнко задовольняє ще одне клопотання. Йдеться про накладення арешту на два автомобілі Миколи Різника. Нагадаємо, 23 липня Миколу Різника затримали у його кабінеті, розповів військовий прокурор Полтавського гарнізону Павло Юхимович. Голову ОТГ підозрюють в одержанні хабара у розмірі 12 тисяч гривень за укладення договору про добровільне відшкодування збитків за користування землею. 25 липня Миколі Різнику обрали запобіжний захід. Тоді суддя Марина Материнко вирішила встановити для підозрюваного домашній арешт у нічний час із забороною залишати місце проживання упродовж двох місяців.