Полтавський спортсмен Дмитро Мікуця розпочав підготовку до континентальної першості

16:55, 13 сер. 2019
 
Полтавський спортсмен Дмитро Мікуця розпочав підготовку до континентальної першості

Він готується представляти Україну на Кубку Європи з бойового самбо. Змагання відбудуться за місяць, з 13 до 16 вересня у Польщі.

«Ми спільно з моїм тренером Ігорем Онопрієнком спеціально продумуємо всі етапи підготовки, також фізичної».

Крос та скакалка – так щодня майстер спорту з бойового самбо Дмитро Мікуця готується до Кубку Європи, що відбудеться за місяць.

Далі в залі – тактико-технічна підготовка. Виконує вправи в самбовці – це спортивна куртка.

«Це прийняте правило, бо за допомогою куртки можна робити захвати та кидки. Тобто для того, щоб здобувати перемогу», - розповів Дмитро про форму, в якій займається.

Кидок Дмитро відпрацьовує з Ігорем Палієм.

«З Дмитром я більше розвиваюся, тому що він професійний боєць, і в нього є чому навчитися, коли з ним стаєш в спаринг», - розповів про тренування боєць Ігор Палій.

Дмитру Мікуці 23 роки, полтавський спортсмен виступає у напівважкій вазі, а це до 93 кілограмів. Він - майстер спорту із бойового самбо, також – зі змішаних єдиноборств. У цьому виді спорту він переможець Кубку світу. Це – його чемпіонський пояс.

«Мабуть, найскладніше - декілька неділь до самих змагань. Тому що в тебе вже є моральне і емоційне напруження. Ти вже готуєшся морально до цього дійства. В тебе вже є багато спарингів, доводиться багато працювати в парах. Також дієта спеціальна, для того, щоб бути у кращій формі, для того, щоб була краща витривалість», - розповів про підготовку до чемпіонату Європи майстер спорту з бойового самбо Дмитро Мікуца.

«Хочеться доказати та показати всім, що спортом можна в нашій країні стати успішною людиною. Хочеться показувати приклад молоді і долучати до занять спортом», - розповів майстер спорту з бойового самбо Дмитро Микуца.

Кубок Європи стартує з 13 вересня і триватиме 4 дні. На змаганнях виступатимуть близько трьохсот спортсменів.