Близько 70 людей відвідали безоплатні заняття з англійської у Полтаві, які проводять волонтери-іноземці

19:16, 13 сер. 2019
 
Близько 70 людей відвідали безоплатні заняття з англійської у Полтаві, які проводять волонтери-іноземці

Заняття розпочали тиждень тому. Їх проводять 5-ро іноземців в рамках співпраці благодійної організації «Світло надії» та міжнародної – «Айсек». Про це повідомила співорганізаторка проекту Тетяна Ісакова.

Дев’ятикласники Іван, Катя та Анастасія прийшли на заняття з англійської до бібліотеки. Іван – вперше, дівчата – вдруге.

Іван Медведєв каже: «Я не ходжу ні на які заняття, крім шкільних уроків, але дивлюся фільми та граю в ігри на англійській мові. Тому навчаюся англійської саме звідси».

Продовжує Анастасія Тимошенко: «Я прийшла сюди, бо вважаю, що мені потрібно покращити граматику  і лексику.  Складніше розмовляти, бо вони не розуміють української чи російської мови. Але цікаво, бо вони можуть поділитися враженнями про інші країни. 

Тривалість одного заняття – година. У групі понад 10 чоловік, розповідає Тетяна Ісакова

Співорганізаторка занять Тетяна Ісакова розповідає: «Ці курси організовані для проведення конструктивного дозвілля. Діти від 10 років відвідують ці заняття і дорослі (до 40-45 років).  Це – вільне спілкування. Більше – це розмовна англійська, але присутня і граматика, тощо».

Волонтер із Йорданії Махмуд Атаре каже: «Ми використовуємо такі теми, щоб кожен міг їх підтримати. Наприкла, сьогодні тема «Відеоігри». З дітьми доволі легко, з дорослими складніше. Тому спочатку перевіряємо їхній рівень знань».

До безоплатних занять з англійської долучилося п’ятеро іноземців.

Волонтер із Великобританії Хешем Серайрі розповідає: «Це – мій перший досвід як волонтера. Я хочу навчити жителів Полтави любити англійську, я приїхав їх навчити цій мові. Я мав вибір: міг поїхати до Греції або Туреччини, але вибрав Україну».

Заняття стартували 5 липня. Вони відбуваються щодня. Триватимуть  вони до 16-го вересня.