Дефлімпійська збірна України з карате готується до чемпіонату Європи

17:16, 14 сер. 2019
 
Дефлімпійська збірна України з карате готується до чемпіонату Європи

Дефлімпійська збірна України з карате готується до чемпіонату Європи. Склад спортсменів оновився на половину, до команди приєднався новий тренер. Готуються чемпіони минулої Олімпіади серед спортсменів з порушеннями слуху у Полтаві. Як це роблять – у сюжеті Юлії Логвиненко.

Куміте та ката - два або чотири тренування на день. Такий розклад у національної збірної України з карате серед спортсменів з порушеннями слуху. До головної команди входять 26 людей з Полтави, Одеси, Дніпра, Харкова.

На татамі дві сестри - Інна та Віта.

«На тренуванні, ми одна одну взагалі не шкодуємо. Чому? Бо ми так навчаємося. Є помилки в неї, є помилки в мене, намагаємося виправляти, допомагати. Ось нещодавно вдвох вийшли до фіналу, так, там уже інша мова, намагаємося не бити дуже, а якнайкраще показувати свою техніку», - розповіла Інна Візір.

Чемпіонка світу та Дефлімпіади Інна Візір – капітан команди. Нині виступає в дисципліні куміте.

«Зараз уже 10-й день зборів, усі спортсмени заморилися, багато травм, морально виснажилися. Але всі дуже заряджені, чекають чемпіонату Європи, усі готуються, всі на такому дусі. Працюємо!», - розповіла про підготовку команди капітан Інна Візір.

О 9-й ранку куміте - різновид бою на татамі. Об 11- й ката - демонстрація прийомів японських бойових мистецтв.

Вісімнадцятирічна Ліза Бондар - новачок у збірній. Карате розпочала займатися 2 роки тому.

«Зараз я потрапила у збірну команду карате. Так, мені дуже важко, але я терплю. Мені подобається битися, мені подобається виступати в ката і показувати техніку. Це моє. Я більше люблю карате, аніж танці», - поділилися враженнями від підготовки новий член збірної Єлизавета Бондар.

Олександр - новий тренер збірної. Слідкує за тим, як каратисти виражають свої емоції у ката.

«Це такий собі бойовий танок. Як гопак, тільки у японському стилі. Тобто, коли людина захищається, вона має показати - як їй: легко чи важко. Це також має виражатися на їхніх обличчях. Емоційне виконання технічних елементів дуже важливе», - розповів про тренування з ката тренер Олександр Буряк.

З минулого чемпіонату Європи усі спортсмени повернулися з медалями, - розповідає головний тренер Микола Богодистий.

«Цього разу велика кількість молодих спортсменів з інших міст. Це юніори 16-17 років, які вперше виступатимуть на чемпіонаті Європи. Команда складається з 26 спортсменів. В кого відстає швидкість, в кого атлетизм. Треба показати, що він дуже сильний. Повністю впевнена в нашій команді, ми покажемо гарний результат. Наша команда дуже дружня і сильна", - розповів головний тренер Микола Богодистий.


До чемпіонату Європи залишилося 2 збори і майже 3 місяці. Він розпочнеться 5 листопада у місті Анталія (Туреччина). Юлія Логвиненко, Валерій Пашнін, Новини на Суспільному, Полтава.