У вкрай тяжкому стані другий тиждень поранений охоронець кафе «Ботанік»

17:28, 14 сер. 2019
 
У вкрай тяжкому стані другий тиждень поранений охоронець кафе «Ботанік»

Поранений охоронець кафе «Ботанік» Микола Сусла у вкрай тяжкому стані другий тиждень перебуває в обласній лікарні. Про це журналістам Суспільного повідомив лікар-анестезіолог обласної лікарні Олег Лісовецький. Нині за цією справою триває досудове розслідування.

Із загальної реанімації у спеціалізовану – нейрохірургічного профілю вчора перевели Миколу Суслу. Він - охоронець кафе «Ботанік». Тиждень тому у нього стріляли.

Говорить племінниця Миколи Сусли Марина Кільчевська:

«Під час перевезення він розплющував очі. Мама була присутня під час цього. Вона його запитувала: чи він її впізнає, то він моргав, що так. Набряки трішки відійшли з обличчя, реагує правою рукою, правою ногою. Лівою ногою трішки. Ліва рука не працює».

Нині 40-річний чоловік у комі і перебуває на штучній вентиляції легень. Дві кулі із його голови не дістали, говорить завідувач відділення відділення анестезіології та інтенсивної терапії нейрохірургічного профілю обласної лікарні Олег Лісовецький:

«Зараз проводиться тільки інтенсивна терапія під постійним наглядом нейрохірургів. Вони дивляться по стану рани  і таким чином буде тактика нейрохірургічна. А все, що функціонально від стабілізації діяльності серцево-судинної системи, легеневої системи, внутрішніх органів – це все від анестезіолога».

Продовжує Марина Кільчевська:

«Поки я у відпустці, я чергую. Буває тато. Ми змінюємося. Ось на вихідних я буду їхати до нього додому. Сина його візьму. То мене будуть змінювати або мама, або тато».

Справа – на етапі  досудового розслідування, каже речниця поліції Полтавщини Поліна Ларіна:

«Обрано запобіжний захід підозрюваному у вигляді тримання під вартою. Також повідомлено йому про підозру. Також призначено ряд судово-медичних експертиз, які наданий час ще проводяться. На даний час триває досудове розслідування у рамках кримінального провадження, відкритою за статтею 15 частиною другої статті 115, тобто «Замах на вбивство». Ця стаття передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення».

Нагадаємо, подія сталася 6 серпня у Полтаві. Близько 23 години біля кафе «Ботанік» 40-річний охоронець закладу вийшов на вулицю і побачив чоловіка, що справляв нужду. Зробив зауваження. На це чоловік дістав пістолет, двічі вистрелив і втік. Підозрюваного Віктора Малого правоохоронці затримали наступного дня. Це 62-річний полтавець. Тоді чоловікові вручили підозру. 8 серпня йому обрали запобіжний захід в Октябрському райсуді Полтави – тримання під вартою протягом 60 діб.