Боксери з Полтавщини відмовилися від участі у Чемпіонаті світу в Росії

19:37, 14 сер. 2019
 
Боксери з Полтавщини відмовилися від участі у Чемпіонаті світу в Росії

Це - чемпіон світу та Європи, бронзовий призер Європейських ігор Олександр Хижняк та чемпіон Європи та багаторазовий чемпіон України Віктор Вихрист. 

Полтавець Олександр Хижняк підтвердив: на Чемпіонат світу до Росії не поїде.

Так само не братиме участь у змаганнях в Єкатеринбурзі кременчуківець Віктор Вихрист.

Боксер Віктор Вихрист говорить: «По-перше, Чемпіонат світу не ліцензований, і в нас, окрім Чемпіонату світу, буде Чемпіонат України, ми зараз до нього готуємось. Для нас ця мета у пріоритеті. Лідери Чемпіонату України потім будуть готуватися на ліцензовані турніри, які будуть відбуватися, наприклад, у Великобританії. Тобто, у нас ще два ліцензованих турніри».

Ці турніри, пояснює тренер боксера Олександр Ляховий, нададуть їм змогу брати участь в Олімпійських іграх.

Тренер Олександр Ляховий каже: «На початку літа рішення про участь у Чемпіонаті світу з боксу вже було мені відоме. З одного боку, звичайно, участь у Чемпіонаті світу – це статусність, але я думаю, що багато перших номерів інших країн теж не поїдуть на  Чемпіонат світу, тому що він не ліцензований». 

Окрім спортсменів із Полтавщини, участь у Чемпіонаті світу в Росії не братимуть і члени основного складу збірної України з боксу. Про це журналістам Суспільного повідомив керівник прес-служби Федерації боксу України Олександр Подаваленко. Він пояснив: це – дотримання наказу Міністерства молоді та спорту України від 14 березня 2018 року «Щодо заборони участі національних збірних команд України у спортивних заходах на території Російської Федерації».

Серед інших причин керівник прес-служби Федерації боксу України Олександр Подаваленко назвав: необхідність дотримуватися тренувального графіку: «У вересні команда їде на Чемпіонат України, у жовтні – на тестовий турнір, який організовує міжнародний олімпійський комітет у Японії, після чого – на початку року, в лютому, в нас відбудеться європейський, а в квітні-травні – світовий ліцензовані турніри. Тобто, основна мета національної збірної  – це ліцензія на Олімпійські ігри. Враховуючи те, що в Росії не розігруються ліцензії на Олімпійські ігри, жодного сенсу їхати туди немає»

Олександр Подаваленко додав: спортсмени, які вирішать взяти участь у змаганнях, зможуть це зробити за власний рахунок.

Нагадаємо, Чемпіонат світу з боксу має відбутися в Єкатеринбурзі восени. Він триватиме з 7 до 21 вересня.