Полонений моряк із Кременчука Богдан Головаш залишається під арештом

18:09, 16 сер. 2019
 
Полонений моряк із Кременчука Богдан Головаш залишається під арештом

Суд у Москві залишив під арештом одинадцятьох полонених моряків, серед яких Богдан Головаш із Полтавщини. Про це повідомив правозахисник Микола Полозов, який координує роботу адвокатів український полонених моряків. Московський міський суд визнав законним продовження арешту одинадцятьом полоненим морякам, яких росіяни захопили в Керченській протоці в листопаді минулого року, каже Полозов. 

Засідання суду відбувалися у закритому режимі. Адвокати моряків заявили про необхідність виконати вимогу Міжнародного трибуналу ООН з морського права і негайно випустити українців. Позиція слідчого і прокурора, розповідає Полозов, була такою: «Підстави, за яких обиралася і продовжувалася запобіжний захід, не змінилися і не відпали».

Суддя залишила постанову Лефортовського райсуду без змін, а апеляційні скарги захисту без задоволення, каже Полозов.

Нагадаємо, українські військові катери «Нікополь» та «Бердянськ» і буксир «Яни Капу» російські силовики обстріляли торік 25-го листопада біля Керченської протоки. Судна йшли з Одеси в Маріуполь. Тоді у полон потрапили 24 українські моряки, серед яких наш земляк Богдан Головаш із Кременчука. Українців обвинувачують у незаконному перетині кордону. Усі моряки визнали себе військовополоненими.