Апеляцію щодо поновлення на посаді Миколи Різника не задовольнили

17:44, 16 сер. 2019
 
Апеляцію щодо поновлення на посаді Миколи Різника не задовольнили

Голову Опішнянської громади Миколу Різника на посаді не поновлювати. Таку ухвалу сьогодні постановила колегія суддів Полтавського апеляційного суду. Відтак Різник, якого підозрюють у хабарництві, на час досудового розслідування, а це – до 23 вересня, не керуватиме справами громади.

8:30. Полтавський апеляційний суд. Біля нього у дві шеренги вишикувались люди з плакатами «Коридор ганьби для прокурорів». Вони чекають на початок засідання у справі голови Опішнянської громади Миколи Різника. Його підозрюють у хабарництві. Також вимагають поновлення його на посаді.

Учасник акції протесту Анатолій Устименко говорить: «Треба відмінити рішення те, щоб відсторонити його від посади, тому що зараз іде децентралізація, потрібно їхати і вести перемовини з представниками інших громад. Це – підстава!».

Це – засідання щодо поновлення Різника на посаді голови громади. Тут підозрюваний з адвокатом оскаржує рішення суду першої інстанції.

Апеляцію розглядає колегія суддів. Головує Валентин Томилко.

Скаржник, відсторонений голова Опішнянської ОТГ Микола Різник каже: «В нас зараз є два тижні для того, щоб укрупнити нашу громаду. Якщо я буду відсторонений, то не матиму змоги завершити процес децентралізації в Зіньківському районі, що ставить під загрозу взагалі існування Опішнянської громади як такої. Прошу скасувати дану ухвалу, оскільки я не збираюся ні тиснути, ні впливати на хід слідства».

Прокурор Віктор Крамаренко проти задоволення апеляції.

Військовий прокурор Полтавського гарнізону Віктор Крамаренко говорить: «Необхідно також відсторонити Різника, щоб у подальшому були проведені допити, і вважаю, що якість їх буде значно… сильнішою (у залі засідань – сміх)».

Виступи тривають півгодини. Судді йдуть до нарадчої кімнати. Повертаються за 10 хвилин, апеляцію не задовольняють.

Головуючий суддя Полтавського апеляційного суду Валентин Томилко зачитує ухвалу: «Ухвалу слідчої судді Октябрського райсуду від 2 серпня 2019 року про відсторонення від посади підозрюваного Різника Миколи Миколайовича залишити без змін. Ухвала набуває чинності й оскарженню в судовому порядку не підлягає».  

Згідно з ухвалою суду, каже адвокат підозрюваного Григорій Фелоненко, Микола Різник залишиться відстороненим від посади на час досудового розслідування. Це до 23 вересня.  

Адвокат скаржника Григорій Фелоненко говорить: «Процесуально неможливо подавати ще якісь апеляції на даній стадії. Ми будемо відстоювати питання стосовно того, коли будуть виникати підстави для продовження цього виду забезпечення заходу, тоді будемо наводити свої доводи».

Скаржник, відсторонений голова Опішнянської ОТГ Микола Різник каже:  «В нас було таке право і ми подали апеляцію, тому що я вважаю себе невинним. Я ж кажу, що в нас упродовж вересня дуже багато проектів, які під загрозою, тому мені потрібно бути на посаді».

Упродовж цього терміну обов’язки Різника виконуватиме секретар селищної ради Юлія Масюк.