До опалювального сезону у Полтаві готові понад 60% будинків

17:57, 21 сер. 2019
 
До опалювального сезону у Полтаві готові понад 60% будинків

Про це повідомив заступник начальника міського управління житлово-комунального господарства Віталій Худолій.  Підготовку, за його словами, розпочали у квітні. Завершити мають до кінця вересня. 

У підвальних приміщеннях цієї полтавської 9-поверхівки сьогодні працюють комунальники.

Микола Тюш, начальник дільниці №5 ЖЕО №2 каже: «Це відбуваються роботи із заміні арматури на трубопроводах. Це робиться для того, щоб у разі аварійної ситуації можна було відключати від тепла не весь будинок, а лише пошкоджені ділянки, де відбуваються аварії.»

Микола Тюш говорить: на його ремонтній дільниці – 128 будинків. Дві треті до опалювального сезону підготували – а це 93 будинки. Роботи мають завершити до 30 вересня, каже Михайло Лукін.

Михайло Лукін, заступник начальника ЖЕО №2 говорить: «Після 30 вересня «Полтаватеплоенерго» вже починає так звані «пробні топки». Під тиском перевіряються усі системи опалення. І вже за розпорядженням міського голови, коли буде команда включити опалення, ми маємо бути готові увімкнути теплопостачання.»

За словами Михайла Лукіна, до початку опалювального сезону комунальники повинні перевірити труби тепло- та водопостачання, замінити аварійні ділянки, перевірити тиск у трубопроводах, а також промити системи.

Нині у Полтаві до опалювального сезону комунальники підготували 62% будинків, каже Віталій Худолій.

Віталій Худолій, заступник начальника міського управління ЖКГ каже: «На даний момент підготовлено до опалювального періоду 531 будинок.Виконано профілактичний ремонт та ревізію систем холодного та гарячого водопостачання і опалення у понад 300 будинках.»

За словами Віталія Худолія, полтавські комунальники до початку опалювального сезону мають перевірити майже тисячу будинків із централізованим опаленням.

Нагадаємо, опалювальний сезон 2018-2019 у Полтаві розпочався 24 жовтня і завершився 9-ого квітня. Відповідно до Правил надання послуг з централізованого опалення, затверджених постановою КабМіну, опалювальний сезон розпочинається тоді, коли середньодобова температура повітря протягом 3 днів нижче, ніж 8 градусів тепла. Відповідне рішення ухвалюють органи місцевого самоврядування.