22 серпня набувають чинності штрафи для власників машин з єврореєстрацією

21:04, 21 сер. 2019
 
22 серпня набувають чинності штрафи для власників машин з єврореєстрацією

Проте поліція не має доступу до митних баз, тому вони не зможуть дізнатися, чи порушив автомобіль терміни в’їзду. Тобто штрафувати водіїв поліцейські не зможуть. Про це розповів заступник голови офісу президента Руслан Рябошапка. Й анонсував відстрочку введення штрафів.

«Президент виходить з ініціативою, півтора місяця тому, ще коли парламент працював, з ініціативою відтермінувати застосування цих штрафних санкцій.Наразі цей закон є одним із пріоритетних. І в перший же день роботи парламенту він буде прийнятий. Таким чином, штрафні санкції будуть відтерміновані. Але це буде 29 чи 30 серпня, коли парламент запрацює. Потім цей строк, на який буде відтерміновано застосування санкцій, це буде 3 місяці», розповів заступник голови офісу президента Руслан Рябошапка.

Сьогодні заступник голови офісу Президента Руслан Рябошапка зустрівся із представниками «Авто Євро Сили». Це – громадська організація, члени якої виступають, зокрема, за здешевлення оформлення таких автівок.

«На цьому круглому столі вдалося домовитися про подальшу розробку нормальних ліберальних законів про унеможливлення тиску на громадян , які попадуть у цей перехідний період 10 днів, коли поліція не буде зупиняти і штрафувати. Бо механізму впровадження штрафів поки немає, тому що вони не узаконені або не мають офіційної підстави для виконання самих штрафних санкцій», – сказав лідер організації «Авто Євро Сила» Олег Ярошевич.

Закон про розмитнення авто з іноземною реєстрацією ухвалили торік у листопаді. На той час – за даними митників – на території України перебували понад 600 тисяч таких авто. До травня, за даними державної фіскальної служби, було розмитнено близько 400-от тисяч машин, тобто дві третини. У травні Верховна Рада на 90 днів відклала запровадження штрафів для власників автомобілів на іноземній реєстрації.