Для полтавців сьогодні проведуть тренінг із домедичної допомоги

14:49, 22 сер. 2019
 
Для полтавців сьогодні проведуть тренінг із домедичної допомоги

Тренінг назвали «Шпаргалка для батьків». Він запланований на 17 годину у Сонячному парку. Про це повідомила співорганізаторка заходу Анна Півень. За її словами, учасникам розкажуть, як діяти під час зупинки серця, втрати свідомості, зупинки дихання та як правильно викликати швидку допомогу.

«Ми розглядаємо тему «Серцево-легенева реанімація». Ми беремо фідбек від учасників, які приходять до нас на локацію, що б їм хотілося  почути. Захід триває близько години, може трішки довше. Участь може взяти будь-хто. Не потрібно ніякої реєстрації. Люди стають в коло, Катерина перед ними розкладає манекени. Протягом години обговорюємо, вона радить. Приходять із дітьми, минулі рази були старшокласники разом з друзями, батьками. Вони накладають жгути правильно, роблять штучне дихання», – каже співорганізаторка тренінгу Анна Півень.

Цей захід організують працівники  Обласного молодіжного центру за участі лікарки Катерини Черневецької. За словами Анни Півень, такий захід цього року організовують втретє. Минулого разу у ньому взяли участь близько 50 осіб. Як це було – на ваших екранах.