На складі «Нової пошти», який загорівся учора, посилок не було. Згоріли пакувальні матеріали

16:06, 22 сер. 2019
 
На складі «Нової пошти», який загорівся учора, посилок не було. Згоріли пакувальні матеріали

Склад «Нової пошти», що у Полтаві, пожежники загасили сьогодні зранку. Це робили майже 13 годин, каже речниця рятувальників області Світлана Рибалко. Працювали пожежники з обласного центру та Полтавського району. Причину загорання нині з’ясовує слідчо-оперативна група.

8-а ранку. Рештки будівлі складу «Нової пошти» чадіють на асфальті. Рятувальники продовжують роботу. Це  заступила ранкова зміна пожежників.

Поруч зі складом – відділення «Нової пошти». Його цього ранку вчасно не відкрили. Утворюється черга.


Працівник відділення «Нової пошти»: «У нас зараз немає Інтернету! Ми без чеків, без квитанцій не можемо віддавати вантажі. Тому або краще пізніше, або, якщо дуже треба, то зачекайте».

О 9-й рятувальники повідомляють: пожежу загасили. Її ліквідація тривала від учора – о пів на восьму вечора почали заливати вогонь. Площа загорання – півтори тисячі квадратних метрів.

Те, що склад «Нової пошти» горить побачив сторож. Він робив вечірній обхід території, каже речниця рятувальників області Світлана Рибалко. Спочатку викликав фірму, яка встановила пожежну сигналізацію. Потім рятувальників.



Речниця рятувальників Полтавщини Світлана Рибалко каже: «Ворота цієї будівлі були зачинені з середини. Їх розрізали, потім відкрили. Ще була проблема в подачі води – дуже низький тиск був в гідрантах».


За 13 годин пожежу ліквідували. У будівлі, каже Світлана Рибалко, згоріли стіни, стеля та майно.

Речниця рятувальників Полтавщини Світлана Рибалко каже: 
«Там, в цьому складі, знаходився матеріал для упаковок: пластик, папір. Небезпека перекидання вогню на суміжні будівлі існувала, але після локалізації, після другої години її не було».


У цьому складі посилок не було, каже директорка з корпоративних комунікації «Нової пошти» Яна Нестерчук.

Директорка з корпоративних комунікації «Нової пошти» Яна Нестерчук: «Це приміщення, яке використовується для внутрішніх потреб компанії. Клієнтські вантажі не постраждали».


Загиблих і травмованих немає. Причину цієї пожежі з’ясовують слідчі, каже речниця поліції області Поліна Ларіна.

Речниця поліції області Поліна Ларіна: «Вирішується питання щодо внесення відомостей до ЄРДР за ознаками статті, що передбачає відповідальність за порушення, встановлених законодавством вимог пожежної безпеки».

Відомості внесуть упродовж доби.