Третю добу у Новосанжарському районі гасять очерет

19:28, 11 вер. 2019
 
Третю добу у Новосанжарському районі гасять очерет

Він горить між селами Пологи-Низ та Руденківка. До гасіння пожежі залучили рятувальників із шести районів Полтавщини, розповів представник обласного управління із надзвичайних ситуацій Григорій Шаповал. Нині загасили близько 15 гектраів площі загорання.

Від сьомої ранку рятувальники гасять очерет. Пожежа на болоті між селами Руденківка та Пологи-Низ тут виникла 9 вересня на площі 35 гектар. Сьогодні опівдні пожежники її локалізували. Говорить представник обласного управління із надзвичайних ситуацій Григорій Шаповал: «Задіяно 10 одиниць техніки ДСНС та 37 чоловік особового складу. Також задіяна техніка місцевих підприємств на підвіз води на допомогу в гасінні пожежі».

За словами Григорія Шаповала,  тут працюють пожежники з Полтави, Нових Санжар, Решетилівки. Також  Кременчука, Козельщини та Кобеляк.

Воду рятувальники набирають з водонапірної вежі у селі Руденківка. Звідти спеціальною машиною везуть до болота. Після чого переливають у пожежну машину. Розповідає рятувальники Олександр Твердоступ: «Дуже ускладнюють гасіння великі пориви вітру, а також далека відстань підвозу води. Плюс болотиста місцевість. Не усюди може пожежний автомобіль доїхати».

Біля місця загорання проживає жителька села Пологи – Низ Олена Дейнеко.

Олена Дейнеко, мешканка села Пологи-Низ каже: «Його випалюють восени люди, випалюють траву і воно горить. Хлопці ж тепер тушать воно не сильно горить, а коли перші дні горіло то його не тушили горіло дуже сильно вогонь був вище отого...Ми тут чуть не подавились без повітря. Стірку не повісиш в хаті повно диму».

За словами Григорія Шаповала, рятувальникам тут лишилося працювати від 3 до 5 діб.