Під Полтавою горять поклади торфу

19:18, 18 вер. 2019
 
Під Полтавою горять поклади торфу

Пожежа виникла сьогодні у селі Тернівщина на площі 10 гектарів. Наразі рятувальники загасили 1 гектар, розповіла речниця рятувальників області Світлана Рибалко.

Ось так рятувальники прокладають до осередку загорання пожежний рукав. Після цього гасять торф’яники. Тут працюють 17 рятувальників та 5 машин. Вони з двох пожежно-рятувальних частин Полтави, каже речниця рятувальників Світлана Рибалко.

Речниця рятувальників Полтавщини Світлана Рибалко каже: «О 10:30 рятувальники виїхали на місце ліквідації цієї пожежі. Це велика кількість води, яка виливається в торфи для того, щоб повністю ліквідувати загорання. Це загорання торфу, який горить на глибину десь від 10 сантиметрів і до півметра. Якщо його не догасити саме торфовище, то буквально через тиждень-місяць воно почне горіти з більшою потужністю».

За словами Світлани Рибалко, площа загорання – 10 гектарів. Поряд – будинки місцевих жителів.

Продовжує житель села Тернівщина Григорій Толоченко: «Воно загорілось звідти і ось прийшло аж сюди. Вдень вітер, дим розганяє, так, як і зараз. Сьогодні вранці також був ніби туман».

Говорить речниця рятувальників Полтавщини Світлана Рибалко: «Причина пожежі поки що не встановлена. Проте зазвичай це  необережне поводження з вогнем під час випалювання сухої рослинності, луків, тобто це завжди людський фактор».     

За словами речниці, це 24-та пожежа на торф’яниках на Полтавщині від початку року. Минулоріч таких пожеж було чотири.