Чоловіки, що вчинили 2 недільні сутички в Полтаві, – батько й син

18:58, 1 жов. 2019
 
Чоловіки, що вчинили 2 недільні сутички в Полтаві, – батько й син

Один із них поліцейський і сьогодні його звільнили з роботи, розказав Суспільному речник обласної поліції Юрій Сулаєв. Через те, що в справі фігурує правоохоронець, її вестиме Державне бюро розслідувань. Про підозру поки нікого не повідомляли.

 

Правоохоронці встановили, що на перехожих увечері 29 вересня у Полтаві нападали батько та син. Речник теруправління Держбюро розслідувань у Полтаві Олександр Білка каже: «Слідчими ДБР проводиться допит свідків та очевидців, витребовується медична документація, готується клопотання до слідчого судді щодо проведення судово-медичної експертизи».

Справу передали у Держбюро розслідувань, бо один із нападників – поліцейський. Сьогодні зранку його звільнили із посади, каже речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв: «Було встановлено, що один із них є діючим поліцейським, сержантом батальйону поліції спеціального призначення «Полтава». Прийшов на службу до поліції цей сержант 2014 року. З тих пір перебував на службі в зоні спочатку АТО, потім ООС».

Двоє чоловіків напали на студентів Української академії лідерства близько 21-ї години 29 вересня у дворі, що на вулиці Небесної Сотні. 17-річного юнака вдарили битою. Дівчина того ж віку втекла і сховалася в одному із під’їздів будинку. Керівник «Української академії лідерства» Роман Тичківський розповів:  «Важкий емоційний стан, стресовий. Вона шкодує, що вони розбіглись і вона не змогла його захистити. Але вони зробили чи не найкраще, що могли зробити в цій ситуації. За словами свідків, нападники потім бігали навколо будинку і шукали хлопця».

Ще один напад чоловіки скоїли за кількасот метрів від першого, каже Юрій Сулаєв. Вони чіплялися до жінки та побили перехожого, який за неї заступився. Речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв говорить: «На крики жінки спустився з будинку її чоловік, оскільки це було неподалік місця проживання. Він вийшов, мав при собі пристрій для відстрілу гумових куль, офіційно зареєстрований на нього, здійснив попереджувальний постріл у повітря з вимогою припинити протиправні дії. Буквально за кілька хвилин під’їхали поліцейські наряди».

Нападників затримали одразу. Травмованого юнака госпіталізували до третьої міської лікарні. Заступник директора міської лікарні №3 Сергій Заєць говорить: «Він потрапив до нас в ніч з неділі на понеділок. Доставлений швидкою надали невідкладну допомогу, прооперували. Зараз його життю нічого не загрожує. Йде післяопераційний період».

Спочатку він перебував у реанімації. Зранку хлопця перевели до загальної стаціонарної палати хірургічного відділення. Із Києва до нього приїхали батьки. Мама травмованого Тетяна Левченко каже:  «Я була тоді закордоном у відпустці, коли це сталося. Дуже вдячна лікарні й лікарям, що все зробили професійно. Йому видалили селезінку. Студенти, його одногрупники до нього постійно приходять, висилають відео, підтримують. Йому це важливо і приємно. А ми тепер будемо постійно тут перебувати з ним у лікарні».

Речник теруправління Держбюро розслідувань у Полтаві Олександр Білка розповів: «Досудове розслідування розпочато за двома статтями кримінального кодексу України. Це частина 1 стаття 121«Умисне тяжке тілесне ушкодження» та частина 1 статті 125 «Умисне легке тілесне ушкодження». Санкція статті, зокрема,  про «Умисне тяжке тілесне ушкодження» передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років».