Підозрюваного у двох нападах у Полтаві взяли під варту

17:54, 3 жов. 2019
 
Підозрюваного у двох нападах у Полтаві взяли під варту

Тримання під вартою на 60 днів без права внесення застави – такий запобіжний захід призначили колишньому поліцейському, якого підозрюють у нападах на перехожих 29 вересня у Полтаві. Таке рішення сьогодні ухвалила суддя Октябрського райсуду Полтави Лариса Гольник. Під арештом колишній поліцейський Василь Твердохліб буде до 2 грудня. Про це клопотав слідчий Держбюро розслідувань. 

У нападі на людей 29 вересня підозрюють Василя Твердохліба. Чоловікові – 45 років, він колишній поліцейський. Сьогодні йому обирають запобіжний захід. Він з’явився до суду з адвокатом. Тут – слідчий та прокурор. Потерпілого немає, він у лікарні. Прийшов його захисник.

Олександр Хом’як, адвокат потерпілого каже: «Його фізичний стан не дозволяє брати участь у судовому засіданні, він буде перебувати у лікарні ще деякий час і не зможе брати участь у слідчих діях за межами лікарні. 

Слідчий клопоче про міру запобіжного заходу.

Владислав Мішуровський, слідчий говорить: «Тримання під вартою, без визначення альтернативного запобіжного заходу у вигляду застави. Підозрюваний Твердохліб може незаконно впливати на свідків та потерпілих. Може переховуватись від подальшого суду та розслідування». 

Підтримує клопотання прокурор та адвокат потерпілого. Захисник підозрюваного заперечує.

Руслан Баленко, адвокат підозрюваного каже: «Застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляду домашнього арешту у нічний час доби із застосуванням електронного засобу контролю в даному випадку найбільш доцільне».

А це – характеристика з колишньої роботи – з поліції. Звідти його звільнили за 2 дні після нападу.

Руслан Баленко, адвокат підозрюваного каже: «За характером – урівноважений, витриманий та розсудливий. У спілкуванні вихований і тактовний, особливо дисциплінований». 

Подія трапилась у неділю. Колишнього поліцейського підозрюють у тому, що він разом із сином здійснили напад на двох студентів Української академії лідерства у Полтаві, а потім побили перехожого, який хотів заступитися за жінку, до якої вони чіплялися.


Справу поліцейські передали до Держбюро розслідувань 1 жовтня. Тоді ж і вручили підозру Василю Твердохлібу.

 Василь Твердохліб, підозрюваний: 

–Ви підтверджуєте, що це було? А куди ви діли знаряддя вашого злочину?

–Та не було його, то вже наговорюють.

–Наговорюють? А чим ви відбили селезінку?

–Та ну… Вони ж по мені стріляли ще з пістолета. Оце ж вони хочуть провадження, прокурор, додати.

 

Олександр Хом’як, адвокат потерпілого каже: «Це особа, яка за підозрою, що є доволі обґрунтованою, напала з битою на двох дітей, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння».


Суддя Лариса Гольник оголошує рішення. «Клопотання слідчого задовольнити, застосувати стосовно Василя Твердохліба запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів – з 3 жовтня, взявши його під варту негайно у залі суду». 

За півгодини після оголошення рішення підозрюваного забирають із зали суду.

Засідання в Октябрському райсуді Полтави тривали близько 2 годин. Після його завершення підозрюваний Василь Твердохліб та його адвокат коментарі давати відмовилися.

Нагадаємо, на час нападу, у якому підозрюють Василя Твердохліба, він був діючим поліцейським батальйону «Полтава». Прийшов на службу 2014-ого року. Був у зоні проведення АТО, потім в ООС.

Слідчі бюро про підозру нині оголосили лише колишньому правоохоронцю – за статтею «Умисне тяжке тілесне ушкодження». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років. Питання про вручення підозри його синові будуть вирішувати під час досудового розслідування, повідомив речник теруправління Держбюро розслідувань Олександр Білка.