У Полтаві створили міський «Штаб супротиву капітуляції»

19:15, 9 жов. 2019
 
У Полтаві створили міський «Штаб супротиву капітуляції»

Його мета – координація дій проти капітуляції та підписання формули Штайнмаєра. Про це журналістам Суспільного повідомив обраний голова штабу Анатолій Шиян. За його словами, до штабу увійшло 10 організацій – це політичні партії та громадські організації. Зокрема – Нацкорпус, Свобода, Асоціація Ветеранів та учасників АТО Полтавщини тощо.

Нагадаємо, 1 жовтня на зустрічі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі погодили текст формули Штайнмаєра.

«Формула Штайнмаєра» передбачає запровадження закону про особливий статус окупованої частини Донбасу після проведення там місцевих виборів, згідно з законодавством України, та підтвердження вільного і демократичного проведення спостерігачами від ОБСЄ.

2 жовтня біля обласного управління Служби безпеки представники «Національного корпусу» організували акцію протесту. Там вони передали представникам СБУ лист-звернення з вимогами. Зокрема, оприлюднити текст підписання документу формули Штайнмаєра. А також відкрити кримінальні провадження проти підписантів. Йдеться про представника від України у Тристоронній контактній групі Леоніда Кучму та міністра закордонних справ Вадима Пристайка. Про це тоді повідомляв голова полтавського осередку «Національного корпусу» Анатолій Шиян.