Міру запобіжного заходу сьогодні мають обрати синові колишнього поліцейського, якого підозрюють у нападі на перехожих у Полтаві

10:02, 16 жов. 2019
 
Міру запобіжного заходу сьогодні мають обрати синові колишнього поліцейського, якого підозрюють у нападі на перехожих у Полтаві

Судове засідання заплановане на 15:00 в Октябрському райсуді Полтави. Суддя у справі – Володимир Бугрій. Про це повідомила прес-секретарка суду Тетяна Черняєва. 

4 жовтня синові правоохоронця оголосили про підозру за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України – це хуліганство. Санкція – позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Про це розповів речник теруправління Держбюро розслідувань Олександр Білка.

Нагадаємо, батька та сина підозрюють у тому, що вони здійснили напад на двох студентів Української академії лідерства 29 вересня у Полтаві, а потім побили перехожого, який хотів заступитися за жінку, до якої вони чіплялися. У цей час із будинку поруч вийшов її чоловік і здійснив попереджувальний постріл у повітря із пристрою для відстрілу гумових куль.

Після цього поліція затримала обох нападників. Один із них виявився діючим поліцейським батальйону «Полтава». 1 жовтня, його звільнили із посади, повідомив речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв. Цього ж дня справу передали у Держбюро розслідувань. 3 жовтня Василю Твердохлібові обрали міру запобіжного заходу – це тримання під вартою на 60 днів без права внесення застави. Під арештом колишній поліцейський буде до 2 грудня.

Підозру йому оголосили за частиною 1 статті 121 «Умисне тяжке тілесне ушкодження». Санкція передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років, розповів речник теруправління Держбюро розслідувань Олександр Білка.