Розпочалося судове засідання у справі Миколи Різника. Текстова трансляція

14:25, 22 жов. 2019
 
Розпочалося судове засідання у справі Миколи Різника. Текстова трансляція
О 17:15 суд поновлює Різника на посаді.
 
На четвертому засіданні розглядають клопотання прокурора Крамаренка про продовження терміну відсторонення Різника від посади голови Опішнянської ОТГ. Слідчий Сухина підтримує клопотання прокурора. Адвокат Фелоненко заперечує проти задоволення цього клопотання, адже всіх свідків опитали, сторона обвинувачення отримала всі затребувані документи, з Різника зняли підозру.
 
О 17:07 суд ухвалює клопотання прокурора Крамаренка не задовольняти. Ця ухвалу можна оскаржити протягом 5-ти днів.
 
О 16:50 суд видаляється до нарадчої кімнати.
 
Прокурор Крамаренко просить продовжити тримання Різника під домашнім арештом у нічний час на чотири місяці в межах досудового розслідування. Ризики, говорить прокурор, викладені у клопотанні.
 
На третьому засіданні розглядають продовження Різнику терміну домашнього арешту у нічний час.
 
16:45.  Суддя вирішує продовжити строк досудового розслідування до 4 місяців. Це до 23 листопада.
 
О 16:10 в Октябрському райсуді почалося друге судове засідання у справі Миколи Різника. Це щодо продовження терміну досудового розслідування. До нього долучився слідчий обласної поліції Владислав Сухина. Говорить: у кримінальному провадженні не завершено кілька процесуальних дій. Каже: треба допитати свідка Рябчевського та Мустафаєва, також не відбулася психолого-лінгвістична експертиза свідка Рябчевського та слідчий експеримент. Прокурор просить продовжити строк досудового розслідування до чотирьох місяців. Адвокат заперечує: слідчий експеримент відбувся 19 жовтня. Прокурор каже: його не погодили з прокуратурою. Це затягування справи з боку прокуратури, говорить Різник. О 16:15 суддя видаляється до нарадчої кімнати.
 
О 16:05 суддя зачитує ухвалу. Скаргу адвоката Фелоненка щодо скасування повідомлення про підозру задовольняють.
 
15.00. За словами військового прокурора Полтавського гарнізону Віктора Крамаренка, 11 жовтня відбувся повторний допит свідків у справі Миколи Різника. Це Рябчевський, Гетьман і Соломін. 19 жовтня, каже підозрюваний Микола Різник, відбувся слідчий експеримент у його справі.
 
14.40. Адвокат Фелоненко каже: скарга грунтується на повторному допиті свідка Рябчевського. Його рішенням Октябрського райсуду призначили 6 вересня. Він просить розглянути покази свідка у нарадчій кімнаті. О 14:40 суд видаляється до нарадчої кімнати.
 
14.35. Прокурор Крамаренко називає скаргу безпідставною та такою, що не заслуговує на увагу. Говорить: скарга суперечить показанням свідка Рябчевського. Також Різника, каже прокурор, підозрюють не у вимаганні, а в отриманні хабара. Покази поліграфа, надані Різником, не можуть бути доказом у кримінальному провадженні, каже він. Підстав для скасування повідомлення про підозру він не вбачає. Прокурор просить відмовити стороні захисту у задоволенні клопотання.
 
14.30. Підозрюваний Різник говорить, що долучив до матеріалів справи покази поліграфу, які підтверджують, що хабара він не брав.
 
14.24. Аргументує це так: тільки селищна рада, а не селищний голова, має повноваження укладати договір про добровільне відшкодування збитків за користування землею. Просить скасувати повідомлення про підозру.
 
14.22. Адвокат підозрюваного каже: сплинуло два місяці після вручення підозри. Вона є необгрунтованою, безпідставною, не містить обов’язкових фактів.

Сьогодні з 20-хвилинною затримкою, о 14:20 почалося судове засідання у справі Миколи Різника. Першою розглядають скаргу адвоката Фелоненка про скасування повідомлення про підозру. На засіданні присутні підозрюваний та його адвокат Григорій Фелоненко, також прокурор Віктор Крамаренко.