21-річного батька, якого підозрюють у вбивстві своєї дитини, триматимуть під вартою

14:42, 7 лис. 2019
 
21-річного батька, якого підозрюють у вбивстві своєї дитини, триматимуть під вартою

21-річному жителю Лубенщини, якого підозрюють у вбивсті свого піврічного сина, сьогодні обрали запобіжний захід. Це тривання під вартою протягом 60 діб. Про це клопотав слідчий та прокурор лубенської прокуратури. Про це повідомила речниця прокуратури Полтавщини Людмила Іващук.

Відбулося засідання у лубенському суді.  Як повідомила речниця, чоловікову вручили підозру 5 листопада.

Нагадаємо,  подія сталася 4 листопада, близько 22-ї години у селі Вовчик. Було це в цьому будинку. Коли це сталося, разом з дитиною у квартирі був її нетверезий батько. За словами речниці прокуратури Людмили Іващук, чоловік розповів правоохоронцям, що того дня святкував день народження друга. Повернувшись додому, почув плач сина. Щоб заспокоїти його, взяв на руки, але не втримав – і впустив на підлогу. Потім підняв дитину і поклав на крісло. Що було далі не пам’ятає. У цей час 20-річної мати хлопця у квартирі не було. Вона пішла забирати автомобіль, який чоловік залишив біля магазину. Коли повернулася додому побачила, що чоловік спить, а дитина лежить у колясці. Обличчя сина було бліде. Після чого виклала медпрацівників, розповіла речниця.

За словами Людмили Іващук, кримінальне провадження відкрите за пунктом другим частини другої статті «Умисне вбивство малолітньої дитини». Санкція - від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.