5 свідків у справі Левченко-Саєнко допитали у суді

19:50, 14 лис. 2019
 
5 свідків у справі Левченко-Саєнко допитали у суді

Це ті, хто були поблизу місця події, чоловік обвинуваченої водійки Саєнко, слідчий та продавець магазину, до якого принесли відеореєстратор із машини, якою кермувала Саєнко.

 

Сьогодні в Октябрському райсуді Полтави відбулося восьме засідання по суті у справі щодо аварії за участі велосипедиста Артема Левченко та водійки Мерседесу Наталії Саєнко. Вперше допитали свідків у справі. Серед них – Анжеліка Логвиненко. У листопаді минулого року вона була біля Малої академії мистецтв.

Свідок у справі Анжеліка Логвиненко каже: «Почула звуки ДТП: удар, гальма. І побачила, що людина летить у повітрі. Мені здалося 4-5 метрів у висоту. Люди зупинилися, почали викликати «швидку». Почекала доки вона під’їде і побігли додому».

Далі допитують Ігоря Грінченка. Самого моменту зіткнення, говорить, не бачив.

Продовжує свідок у справі Ігор Грінченко: «Не доходячи до проїжджої частини (може, метрів 10), нас із донькою справа обігнав велосипедист. Доволі швидко їхав. Повертаюся до доньки і кажу: «Дивись, який шумахер поїхав». Минула секунда-дві. Почув «хлопок». Підняв очі – побачив велосипедиста у повітрі»

Олександр Путря працює в автомагазині, куди у день аварії із відеореєстратором із Мерседеса Наталії Саєнко прийшов її чоловік.

Свідок у справі Олександр Путря каже: «Приїхав чоловік. Сказав, що, ніби, там щось не працює. Я вже точно не пам’ятаю. Я дістав картку, подивитися. Дивитися не було чого. Деталей не пам’ятаю. Відеороликів я там не знайшов. Вийняв картку пам’яті і віддав йому». 

Чому це зробив – пояснює у суді чоловік водійки Сергій Саєнко«Я сів у машину дружини. Відеореєстратор був відірваний. Висів на шнурці. Я його намагався увімкнути. Але там нічого не вмикалося. Писало, що картка пуста. І вирішив, що треба глянути в якомусь іншому місці. Згадав, що купував його на авторинку. І поїхав туди. Я підійшов до поліцейських, і сказав, що хочу глянути відео. Мені ніхто цього не заборонив». 

Того ж дня, каже, забрав реєстратор. Наступного – відніс до поліції. 

Чому відеореєстратор із карткою не забрали у день аварії – запитує адвокат потерпілих у слідчого Віталія Скрильника. Він працював на місці аварії рік тому.

Свідок у справі Віталій Скрильник каже: «На питання, де він перебуває, – він не повідомив. Дозвіл на проведення обшуку я на той час не мав. Я не знав, у якій точці він перебуває». 

Нагадаємо, 6 листопада минулого року на пішохідному переході неповнолітній велосипедист Артем Левченко зіштовхнувся з позашляховиком. Це сталося біля Малої академії мистецтв у Полтаві. Кермувала автівкою полтавка Наталія Саєнко. 7-го січня, після двох місяців коми, хлопець помер в обласній лікарні. Водійку Мерседесу обвинувачують у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого.

Наступне засідання суд призначив на 18 листопада. Тоді допитають інших потерпілих та свідків.