Геннадій Кернес має взяти участь у наступному засіданні Полтавського апеляційного суду у режимі відеоконференції

20:34, 15 лис. 2019
 
Геннадій Кернес має взяти участь у наступному засіданні Полтавського апеляційного суду у режимі відеоконференції

Вона буде забезпечена через суд у Харкові. Таке вирішили сьогодні під час судового засідання у Полтаві. На нього харківський міський голова не приїхав через стан здоров’я. У суді майже рік не можуть розглянути апеляційні скарги на закриття справи проти нього та його охоронців, через неявки до суду Кернеса чи захисників.

Це 13-те засідання щодо розгляду апеляційних скарг на закриття справи проти Геннадія Кернеса та його двох охоронців – це  Віталій Блинник та Євген Сміцький. Останні двоє присутні. Харківський міський голова не приїхав. Заяву, яку він надіслав зачитує суддя Володимир Костенко:

«Мої поїздки до міста Полтава із міста Харкова для участі у судовому засіданні призводять до значного погіршення стану здоров’я. Прошу визнати мою причину неявки поважною, розглядати апеляційні скарги за моєю відсутністю».

Прокурор Генпрокуратури каже: це не є підставою для неявки Кернеса до суду.

Олександр Ганілов, прокурор Генпрокуратури:

 «Ми не можемо розпочати слухання по апеляціях, висловлювати доводи, надавати документи. Я заявляю клопотання про здійснення приводу на наступне засідання обвинуваченого Кернеса та накладення грошового стягнення у розмірі, який перевищує попередні стягнення».

Троє захисників обвинувачених проти задоволення цих клопотань.

Андрій Циганков, адвокат Геннадія Кернеса:

«На мою думку, казати, що сьогоднішнє засідання не можливо – немає підстав. Якщо сьогодні буде час, ми з’ясуємо позицію щодо відеоконференції.

– У даному листі  немає слова про відеоконференцію, ні про його бажання.

– На даний момент я не отримав такого підтвердження».

Олександр Русин, адвокат Геннадія Кернеса:

 

 «Пан Кернес засвідчив, що він повністю довіряє своїм адвокатам. І , фактично, надав їм можливість ретранслювати його позицію щодо предмету оскарження.

– Закон дозволяє нам розглянути без участі обвинуваченого?

- Закон не дозволяє.

Участь Кернеса у засіданні у режимі відеоконференції підтримують прокурор та адвокатка потерпілого Тетяна Зелькіна. Вона спілкується через відеозв’язок із суду Кривого Рогу.

Тетяна Зелькіна, адвокатка потерпілого:

 «На мою думку, обґрунтована позиція щодо необхідності проведення наступного судового засідання у режимі відеоконференції із обвинуваченим Кернесом. Доцільно проведення відеоконференції в Харківському апеляційному суді».

Колегія суддів просить адвокатів Кернеса дізнатися його позицію щодо відеоконференції.

«Він не заперечує проти проведення наступного засідання з відеоконференцією з його участю».

Це має відбутися 20 грудня. Нагадаємо, представники Генпрокуратури та потерпілий Сергій Ряполов подали апеляцію на рішення судді Київського райсуду Полтави Андрія Антонова. Він 10 серпня закрив кримінальне провадження у справі Геннадія Кернеса та його двох охоронцівПричина: прокуратура відмовилась від підтримання обвинувачення. Геннадія Кернеса та двох його охоронців звинувачували у викраденні та побитті учасників Євромайдану – Сергія Ряполова та Олександра Кутяніна.