Всеукраїнські змагання із фігурного катання розпочалися у Полтаві

15:00, 16 лис. 2019
 
Всеукраїнські змагання із фігурного  катання розпочалися у Полтаві

Понад дві сотні спортсменів з усіх областей України приїхали сьогодні до Полтави, аби взяти участь у Всеукраїнських змаганнях із фігурного катання. Це дводенний чемпіонат. За першість учасники змагаються у двох категоріях: професіонали та аматори. Змагання організовує Полтавська обласна федерація фігурного катання. 

На льодовому катку у Полтаві виступають учасники Всеукраїнських змагань із фігурного катання.


Єлизавета Бойчук, учасниця змагань із Києва розповідає: «Я змагалася в майстрах. Це достатньо висока категорія. Було складно, але це мій дебют. Я показала усе, що я можу. Можливо не все вийшло, але я старалася. Прийшла сюди із программою з «Аліси в Країні див».

На змагання з усіх областей України приїхали 228 спортсменів.

Разом із мамою тут Зоя із Києва.

Зоя Зайцева, учасниця змагань із Києва: «Я люблю змагатися, бо люблю виступати і показувати, що я можу».

Олена Зайцева, мама Зої Зайцевої говорить: «Ми дуже хвилювалися. Не дуже задоволені. Що не вдалося? Подвійний рітбергер не вдався і вона впала. А спорт такий, що не треба падати».

Дев’ять років фігурним катанням займається Анастасія Любович із Кропивницького. До цих змагань, каже, готувалася три тижні.

Анастасія Любович, учасниця змагань із Кропивницького каже: «Це традиція. Я займаюся спортом професійно, тому їжджу на усі змагання. Змагалася в категорії майстри 2006 та старше».


Юрій Журавльов, організатор змагань розповідає: «Є категорія «А» – це спортсмени Національної збірної. Це еліт-майстри та майстри. Також є ще номінації групи «B» для аматорів. Вони відкриті в номінаціях інтермедіанти, пре-бронза, бронза, срібло й золото».

Дводенні Всеукраїнські відкриті змагання із фігурного катання завершаться 17 листопада. У Полтаві їх організовують п’ятий рік поспіль.