Понад шістдесят тисяч ялинок цьогоріч продадуть лісові господарства Полтавщини

16:30, 20 лис. 2019
 
Понад шістдесят тисяч ялинок цьогоріч продадуть лісові господарства Полтавщини

Ціна залежить від висоти дерева. Це від 54 до 96 гривень, розповіла речниця обласного управління лісового господарства Лілія Гнатенко. Додає: нині продали вже понад 10 тисяч ялинок.

Ці ялинки, що в Руднянському лісництві,висадили 2014-ого року на площі майже півтора гектари. За цей час дерева досягли висоти 1-2 метри. Сьогодні їх спилюють для продажу.

Лісничий Василь Радченко розповідає: «4-5 років чекаємо поки вона підросте, а потім починаємо експлуатувати. Перший рік вирізаємо кращі дерева. За другий рік інші підростуть і будуть новорічними ялинками на наступний сезон».

Для ялинкової кампанії ліс не вирубують.  

Речниця обласного управління лісового господарства Лілія Гнатенко говорить: «У нас в області створено спеціальні плантації новорічних ялинок. У нас їх більше 20 гектар. Їх спеціально створюють для продажу на новорічні свята».

Потім їх маркують та продають.

Працівник Руднянського лісництва Віталій Холодний каже: «Ми отримуємо такі пластикові бирки, які закріплюємо на новорічні ялинки. Після цього їх можна реалізувати. Пластикові бирки зафіксовуємо на новорічній ялинці. Після чого ялинку відпускаємо клієнту».

На Полтавщині цього року лісівники продадуть шістдесят тисяч ялинок. Жителі області зможуть купити ялинку у середині грудня. Для цього організують спеціальні ялинкові базари. За деревом можна приїхати  і до лісництва. Ціна залежатиме від його висоти, каже речниця обласного управління лісового господарства Лілія Гнатенко.

«В середньому, якщо це ялинка до одного метра, коштуватиме близько 54 гривень. Якщо ялинка від метру до двох – ціна в середньому 72 гривні, від двох до трьох – близько 96 гривень».

Ялинкова кампанія в області розпочалася 10 листопада і триватиме до 31 грудня.