Ще вісьмох свідків у справі щодо аварії, через яку загинув Артем Левченко, допитали у суді

21:30, 20 лис. 2019
 
Ще вісьмох свідків у справі щодо аварії, через яку загинув Артем Левченко, допитали у суді

Ще вісьмох свідків у справі щодо аварії, через яку загинув Артем Левченко, допитали в Октябрському райсуді. Це ті полтавці, які були на місці аварії, лікар та двоє слідчих.

Першою серед свідків сьогодні викликають матір обвинуваченої – Надію Одарюк. Після аварії у листопаді 2018-го вона приїхала на місце аварії. Свідчити у суді вона відмовляється.

Анатолій Савченко, суддя:

«Особа відповідно до статті 63-ї Конституції України не несе відповідальності за відмову давати показання щодо себе, членів сім’ї та її родичів. Будете давати показання?»

Надія Одарюк, свідок у справі:

«Відмовляюся».

Допитують лікаря «швидкої», який оглядав Артема. Далі тих, хто був поруч з місцем аварії. Серед них – Оксана Башкірцева. Вона бачила велосипедиста перед аварією. Самого зіткнення, говорить, не бачила.

Оксана Башкірцева, свідок у справі:

«Він їхав по дузі. Хотів перетнути дорогу. У цей час його закрила машина. Почула  гуркіт. І відвернулася. Коли повернулася він лежав на асфальті. Він дихав, але був без відомості.

Мати загиблого Наталія Левченко запитує: чи зупинився автомобіль після зіткнення.

Оксана Башкірцева, свідок у справі:

-Проїхав. І десь там зупинився.

- Тобто, у момент зіткнення автомобіль не зупинився.

- Десь зупинився далі.

Інший свідок – Таміла Мороз. Вона теж була поруч з місцем аварії. Момент зіткнення не бачила.

Таміла Мороз, свідок у справі:

 «Почула звук сильного удару. Обернулася, побачила чоловіка. Так мені тоді здалося. І почала викликати «швидку», почали йти до потерпілого».

На сьогоднішньому засіданні допитали двох слідчих. Олександр Скороходов працював на місці аварії– займався пошуком слідів та складав схему аварії. До неї вніс слід від велосипеду.

Олександр Скороходов, свідок у справі:

«У мене були сумніви, що це слід від велосипеду. Я повідомив про це начальників з розслідування ДТП Сулиму. Він приїхав. І сказав, що від траєкторії схожий на слід велосипеду. Я вирішив внести у схему, щоб зафіксувати цей слід».

Олег Губа, адвокат Наталії Саєнко:

 « Цей слід міг бути залишеним інших транспортним засобом?».

Олександр Скороходов, свідок у справі:

«-Питання про приналежність даного сліду повинно було вирішено експертним шляхом.

- Це такі питання ставилися перед експертами?

 - Якби я проводив досудове розслідування, я б задав».

Це – Юрій Титаренко. Він був слідчим у справі. Проводив слідчі експерименти зі свідками та обвинуваченою. Також клопотав у суді про проведення комплексної експертизи. Адвокати Саєнко Богдан Глядик каже: до матеріалів клопотання слідчий не надав протоколи слідчих експериментів та покази деяких свідків. Титаренко пояснює «чому».

Юрій Титаренко, свідок у справі:

 «Щоб прискорити проведення даної експертизи, яка відбувається тривалий термін, було направлено основні матеріали провадження. А протоколи направили, коли вони були підписані».

Це третє засідання, коли допитують свідків. До суду вже з’явилися п’ятнадцятеро із майже тридцяти. Слухати свідків у справі продовжать 27 листопада. Нагадаємо, 6 листопада минулого року на пішохідному переході неповнолітній велосипедист Артем Левченко зіштовхнувся з позашляховиком. Це сталося біля Малої академії мистецтв у Полтаві. Кермувала автівкою полтавка Наталія Саєнко. 7-го січня, після двох місяців коми, хлопець помер. Водійку Мерседесу обвинувачують у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого.