Сесія Полтавської міськради: депутати розглянуть 53 питання (ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ)

10:13, 29 лис. 2019
 
Сесія Полтавської міськради: депутати розглянуть 53 питання (ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ)

13:29 На сесії розглянули всі питання із порядку денного. Олександр Шамота закрив сесію.

13:16 Почали розглядати питання щодо недоцільності утворення райрад у Полтаві у наступній каденції. Депутати не підтримали пропозицію щодо неутворення Подільської, Київської та Шевченківської районних рад після закінчення строку їхніх повноважень. «За» набралося 9 голосів. Ініціював проект рішення депутат Полтавської міської ради від «Свободи» Юліан Матвійчук. Бюджетна комісія підтримала цю пропозицію та рекомендувала розглядати проект на сесії міськради.

13:14 На засіданні сесії Полтавської міськради ухвалили рішення про затвердження меморандуму з міжнародною організацією «350.org». Його підпишуть для сприяння проведенню дослідження щодо переходу на 100% відновлюваних джерел енергії до 2050 року, розробки кліматичної стратегії та відповідних міських цільових програм тощо. Це рішення підтримали 32 депутатів.

«350.org» – це міжнародна неурядова екологічна організація. Її мета – привернення уваги до зміни клімату та викидів в атмосферу вуглекислого газу. Вона влаштовує екологічні акції по всьому світу.

13:09 
Депутати своїм рішенням дозволили секретарю Полтавської міської ради Олександру Шамоті підписати договір про надання послуг з розробки та впровадження програмного забезпечення у Полтаві в рамках проекту «Впровадження інноваційних та безпечних для клімату рішень концепції Smart City в галузі інфраструктури, мобільності та енергоефективності в містах». Це підтримали 32 депутатів. Предметом Договору, який планують підписати, є розробка веб-порталу відкритих даних та мобільного додатку для відображення повітряно-екологічної ситуації в місті. Загальна вартість робіт 5 357 євро, що еквівалентні 150 000 грн за курсом НБУ.

13:07 Рішенням 26 депутатів Сергія Луценка вивели із складу постійної комісії з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, інформаційної політики, Регламенту, депутатської етики та антикорупційної політики. Це зробили через припинення ним депутатських повноважень. Юрій Синяк пропонує до складу комісії освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту включити нового депутата Рагуліна.

13:05. Депутати на сесії міської ради ухвалили зміни до міської програми «Молодь Полтави» на 2016-2020 роки. За це 32. Зокрема, у Програму внесли новий пункт про "мотиваційну підтримку. Це – премії переможцям щорічного конкурсу «Молодь року», які «мають видатні заслуги перед містом, внесли значний вклад у соціально-економічний та культурний розвиток міста». Встановлені премії по 5000 гривень кожному.

12:55. Депутати затвердили міську програму «Розвиток цивільного захисту Полтави на 2020-2022 роки». За це - 31 депутат. Загальний обсяг грошей, необхідних для реалізації програми - майже 22 тисячі гривень. Мета програми - підвищення рівня безпеки населення від природних та техногенних катастроф. 

12:50. 31 Депутати ухвалили рішення збільшити капітал комунального підприємства «Спецкомбінат похоронно-ритуального обслуговування» на майже 271 тисячу гривень. Це – за рахунок грошей із міського бюджету. Новий капітал підприємства – майже 1 мільйон 783 тисячі гривень. 31 депутат проголосував «За» це рішення.

12:46. Депутати ухвалили рішення щодо списання багатоквартирних будинків з балансу «ЖЕО-2». Це 78 двоповерхівок. Їх передадуть у власність громадян. Рішення ухвалили 32 депутатів. Наступним рішенням ухвалили зняття з балансу «ЖЕО-2» багатоквартирного будинку вулицею Соборності, 2. Вісім квартир у ньому є приватною власністю. Згідно з проектом рішення, роблять це через «подальшу недоцільність та неефективність обслуговування такого будинку». З проханням зняти будинок з балансу підприємства зверталися власники квартир. Це вказано у проекті. «За» - 33 депутати.

12:44. Депутати ухвалили зміни до Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою Полтави на 2019 рік. Вони стосуються зменшення або збільшення фінансування окремих галузей. «За» проголосували 26 депутатів.

12:10. Депутати дозволили «КАТП-1628» продати техніку, не придатну для використання. За це проголосували 25. Продаж буде з аукціону.

11:37. Нині на сесії розглядають питання про розроблення документації із землеустрою, затвердження проектів розподілу територій, розміщення тимчасових споруд для підприємництва тощо.

11:06. Затвердили порядок денний. Починають розглядати перше питання порядку. Про внесення змін до міського бюджету на 2019 рік. У них передбачено збільшення бюджету по перерозподілу грошей між галузями. Загальна сума економії - 42 мільйони гривень. Рішення ухвалили. «За» - 26 депутатів.

11:03. Із порядку денного депутати виключають одне питання. Це про затвердження Положень щодо пришкільних таборів відпочинку із денним перебуванням. За це проголосував 31 депутат.

11:02. Депутат Олександр Глазов пропонує додати до порядку денного питання про спрямування грошей на заохочення спортсменів Полтави. Пропозицію Глазова щодо питання про гроші спортсменам не підтримують.

10:36. Виступає аступник менеджера з проектів і партнерства Полтавського осередку УАЛ Святослав Келим-Золотайко. Просить фінансування оренди приміщення для «Української академії лідерства». Каже: треба закласти гроші у бюджет 2020 року. Секретар міськради Олександр Шамота каже: аби отримати фінансування, організація щонайменше 2 роки має бути зареєстрована у Полтаві.

10:26. Тимчасову картку для голосування дали новому депутату Олександру Рагуліну. Депутати реєструються - їх 33. Утворюють секретаріат засідання та лічильну комісію. Починають виступи громадськості. Вони стосуються асфальтування прибудинкових дворів, ремонту багатоповерхівок тощо. 

10:15. У Полтавській міській раді розпочали засідання 28 сесії сьомого скликання. У порядку денному – 53 питання. Вони стосуються, зокрема, розроблення документації із землеустрою, передачу та зняття з балансу окремих об’єктів, внесення змін до діючих міських програм тощо. За словами секретаря міськради Олександра Шамоти, нині у залі присутні 32 із 42 депутатів. Спочатку зачитують рішення виборчої комісії про відкликання депутата Сергія Луценка. Кількість підписів, зібраних від людей, про відкликання Луценка - достатня.