«Наша задача - розвинути фізично кожну дитину » - історія фізрука Максима Рубеля

12:00, 30 лис. 2019
 
«Наша задача - розвинути фізично кожну дитину » - історія фізрука Максима Рубеля

Виїздить із дітьми на матчі збірної України з баскетболу та на міжнародні ігри закордон. Викладає двома мовами – української та англійською. Так вчитель фізкультури полтавської школи №29 Максим Рубель проводить уроки із дітьми. Іноземну мову використовує, бо, говорить, є терміни у спорті, які кращі не перекладати. А на матчі їздить із дітьми, щоб вони відчули атмосферу справжньої гри. 

Урок фізичної культури у 2-А розпочинається з розминки.

«Ми зараз грали в естафети, хто з нас буде сильнішим. Успіхи моєї команди добрі, але можна швидше», - розповіла Настя Козлова.

Із дітьми займається учитель Максим Рубель.

«Його звати Максим Вікторович. Він дуже хороший, добрий. Кожен день чомусь новому вчить. Ми стаємо сильнішими, коли ходимо до нього на заняття», - розповіла про вчителя Даша Волошина.

«Якщо важко, не виходить, завжди допомагає», - сказала Слава Северин.

 З цими другокласниками за шкільною програмою вчитель Максим Вікторович зустрічається тричі на тиждень.

«Ми кувирочки, все робимо, віджимаємося, в планочці стоїмо», - каже другокласниця Крістіна Дабарська.

«Я хочу стати футболістом, мені Максим Вікторович допоможе», - вважає Микола Дорогенько.

«В такому віці обдурити дитину, незважаючи на те, що вона маленька, вони це відчувають як до них ставиться дорослий, вони автоматично так ставляться до дорослого у відповідь. Напевне, тому що я їх люблю і вони мене люблять", - розповідає Максим Рубель.

Фузрук Максим Рубель дотримується навчальних нормативів, та говорить, намагається відходити від стандартів.

«Тобто якщо це урок за книжкою, через деякий час він перестає бути цікавим. Ми зі старшокласниками виїздимо мі на матчі збірної України, і клубів Суперліги, до Києва, до Харкова, це все їм цікаво. Навіть на міжнародні ігри їздимо закордон», - розповів яким чином заохочує школярів до спорт фізрук Максим Рубель.

Буває, уроки фізкультури відбуваються англійською мовою, розповідає Максим.

«Це їх спонукає розуміти, повертаючись до баскетболу, це гра американська, тому всі терміни були першочергово англійською. Коли їм так кажеш - вони починають розуміти, цікавляться вже на уроках англійської цим питанням. Таким чином все переплітається», - розповів про свій підхід до роботи учитель Максим Вікторович.

Максиму Рубелю 47, в спорті він з 5-го класу. Грав в баскетбол, награв до кандидата в майстри спорту. У школі №29 з 79-го. Прийшов сюди першокласником, і нині 18 років працює вчителем фізичної культури. Максим говорить: дітей до спорту потрібно залучати власним прикладом.

«Наша задача - не зробити їх спортсменами. Наша задача - розвинути фізично кожну дитину  виявити тих найкращих, які далі підуть до великого спорту. Тільки вперед!», - вважає Максим Рубель.