На UA: ПОЛТАВА починається новий сезон #Звітів_наживо

На UA: ПОЛТАВА починається новий сезон #Звітів_наживо

27 лют. 2019

Вже цього тижня, 28 лютого о 19:20, на UA: ПОЛТАВА відбудеться перший прямий ефір нового сезону програми #Звіти_наживо. Перед глядачами звітуватиме заступник Полтавського міського голови з питань житлово-комунального господарства Олексій Чепурко.

#Звіти_наживо — це всеукраїнський проект Суспільного Мовлення України та громадського руху “ЧЕСНО”. Головними завданнями проекту є проаналізувати роботу представників місцевої влади і створити майданчик для діалогу.

Стартував проект 23 березня 2018 року. За весь період в ефір Суспільного вийшло 217 програм. У новому сезоні у 2019 році заплановано 11 прямоефірних випусків на 23 регіональних телеканалах, загалом — 253 програми.

Теми #Звітів_наживо минулого року були однаковими для всіх регіонів, цього року філії визначають їх самостійно, орієнтуючись на інформаційний запит регіону. Крім державних службовців та чиновників на програму планують запрошувати також представників правоохоронних органів, судової системи, податкової служби, екологічної інспекції, органів захисту прав споживачів та інших структур.

Це не єдині зміни. В 2019 році оновлюється графіка проекту, а прямі ефіри переносяться з п’ятниці на четвер. Вже звично до обговорення залучаються журналісти, незалежні експерти та громадськість. Тривалість програми — 52 хвилини. Виходять #Звіти_наживо, як і раніше, один раз на місяць.

“Цього року ми оновили #Звіти_наживо, врахувавши досвід роботи усіх регіональних команд. У кожній філії окремо вирішуватимуть, яка тема для мешканців області цього місяця найбільш актуальна. Особливу увагу плануємо приділити правоохоронним органам. Також у програми змінилася графіка — вона стала більш сучасною і лаконічною. Ми бачимо у цьому проекті великих потенціал: такі звіти мають стати вагомим інструментом регулярного контролю місцевої влади, налагодження діалогу громадян із чиновниками”, — каже генпродюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Цього четверга на UA: ПОЛТАВА заступник Полтавського міського голови з питань житлово-комунального господарства Олексій Чепурко розповість про роботу міської ради у напрямку ЖКГ в 2018 році. Поставити своє запитання можна завчасно у соціальній мережі Facebook за хештегом #Запитай_Чепурка та протягом ефіру за телефоном студії (0532) 60-22-01.

Онлайн-трансляцію #Звітів_наживо можна дивитися на сторінці UA: ПОЛТАВА у Facebook та на сайті філії.