Гурт «Kalush Orchestra» став фіналістом Євробачення-2022

Гурт «Kalush Orchestra» став фіналістом Євробачення-2022

11 тра. 2022

Представник України, гурт «Kalush Orchestra», пройшов у фінал пісенного конкурсу Євробачення-2022 з піснею «Stefania». Глядачі в арені Pala Olimpico слухали гурт стоячи з українськими прапорами та вітали їх бурхливими оплесками.

Лідер гурту «Kalush Orchestra» Олег Псюк вийшов у прямий ефір Радіо Промінь до офіційної пресконференції переможців першого півфіналу в Турині. 

«Перша емоція, коли дізнався, що "Kalush Orchestra" потрапив у фінал — бурхлива емоція, яку не описати словами. Якщо ви дивилися, можна побачити, наскільки ми були емоційні. Але інтрига була, нас тримали трохи у напрузі. Ми дуже раді, що вийшло так, — поділився Олег Псюк і додав: — Вітаю всю Україну із виходом до фіналу Євробачення, дякую всім українцям, які голосували за нас за кордоном, велика подяка всім, далі буде… Маємо надію на перше місце».

За результатами жеребкування, «Kalush Orchestra» виступатимуть у першій половині фіналу Євробачення-2022, який відбудеться 14 травня.

Також фронтмен гурту Олег Псюк розповів ведучій Суспільного Анні Тульєвій про перші емоції після проходження в фінал та як він вражений підтримкою України на Євробаченні-2022: «Євробачення під час війни дуже важливе. Тому що нашу культуру хочуть знищити, а ми тут є, щоб показати, що вона жива. Наша музика жива, красива та має свій власний почерк».

До фіналу потрапили 10 країн-учасників першого півфіналу: 

  1. Швейцарія: Marius Bear — «Boys Do Cry» 

  2. Вірменія: Rosa Linn — «Snap»

  3. Ісландія: Systur — «Með Hækkandi Sól»

  4. Литва: Monika Liu — «Sentimentai»

  5. Португалія: MARO — «Saudade Saudade»

  6. Норвегія: Subwoolfer — «Give That Wolf A Banana»

  7. Греція: Amanda Georgiadi Tenfjord — «Die Together»

  8. Україна: Kalush Orchestra — «Stefania»

  9. Молдова: Zdob şi Zdub & Frații Advahov — «Trenulețul»

  10.  Нідерланди: S10 — «De Diepte»

Пряма трансляція першого півфіналу пісенного конкурсу Євробачення-2022 велася на всіх платформах Суспільного: на телебаченні, радіо, на діджитал-платформах і навіть у додатку «Дія». Коментував музичну подію незмінний Тімур Мірошниченко. Ведучими пісенного конкурсу Євробачення 2022 — Алессандро Каттелан, Лаура Паусіні та Міка.

Другий півфінал відбудеться 12 травня, фінал Євробачення-2022 — 14 травня. Після цього стане відомим повний список фіналістів. 

Більше про Євробачення-2022 дізнавайтеся на ютуб-каналі Євробачення Українафейсбук-сторінці Євробачення, телеграм-каналі Євробачення Україна та у TikTok.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, забезпечує відбір і участь представника України у Міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення», а також виступає офіційним транслятором конкурсу.

Фото — EBU / CORINNE CUMMING