«Кримське питання» на Суспільному: російська мілітаризація півострова та операція ЗСУ на Півдні

«Кримське питання» на Суспільному: російська мілітаризація півострова та операція ЗСУ на Півдні

2 вер. 2022

3 вересня о 20:00 в ефірі телеканалів регіональної мережі Суспільного Мовлення, зокрема Суспільне Полтава, у новому випуску «Кримського питання» ведуча Олеся Вакуленко обговорить з експертами тему російської мілітаризації окупованого півострова, вибухи у контексті військової операції ЗСУ на півдні України, майбутню військову інфраструктуру деокупованого Криму. 

Мілітаризація українського Криму рф змінила баланс сил в Чорноморському регіоні на глобальному і стратегічному рівнях та загрожує загальній світовій безпеці. Саме тому деокупація півострова Україною має стати одним із ключових чинників не лише руйнування російської воєнної машини, а й запорукою безпеки. Останні події на південному напрямку російсько-української війни змінюють загальну картину бойових дій. Аналіз ситуації слухайте у випуску проєкту «Кримське питання».

Читайте також: Інформаційний підсумок тижня — «Суспільне. Спротив» у вихідні

Спікерами ефіру стануть: 

  • Юрій Соболевський — перший заступник Херсонської обласної ради; 
  • Аліна Фролова —  експертка Центру оборонних стратегій; 
  • Наталія Гуменюк — речниця оперативного командування «Південь»;
  • Павло Лакійчук — керівник безпекових програм Центру глобалістики «Стратегія ХХІ».

«Крим з курорту перетворили на військову базу. Все це тривало роками і почалося ще до окупації, — проаналізуємо, як це відбувалося, що з цим робити і як будемо демілітаризувати Крим. Обережно поговоримо про кримську “бавовну” і про те, як захищати Крим опісля його звільнення, — розповідає редакторка проєкту Оксана Емінова. — Будемо говорити й про бої за Херсонщину, бо деокупація Криму без звільнення Херсонщини — неможлива. Ми дійшли висновку, що і трохи порад, як поводитись під час звільнення територій, не завадить нині нашим кримським глядачам».

Подивитися проєкт онлайн можна на сайтах регіональних телеканалів Суспільного та на діджитал-платформах Суспільне Крим.

Проєкт «Кримське питання» телеглядачі вперше побачили у лютому 2022 року, проте через повномасштабне вторгнення його довелося тимчасово призупинити. Зараз над «Кримським питанням» працюватимуть журналісти й редактори Суспільне Крим спільно із Суспільне Львів

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.