Суспільне покаже наживо прощання з королевою Єлизаветою II

Суспільне покаже наживо прощання з королевою Єлизаветою II

19 вер. 2022

У понеділок, 19 вересня, Суспільне ПолтаваСуспільне Культура та канали регіональної мережі Суспільного Мовлення* транслюватимуть державні похорони королеви Єлизавети ІІ, які проходитимуть у Вестмінстерському абатстві.

Регіональні телеканали Суспільного Мовлення, зокрема Суспільне Полтава, покажуть трансляцію о 12:30 в межах обіднього ефіру проєкту «Суспільне. Спротив» і впродовж дня будуть включення з Лондона.

Телеканал Суспільне Культура о 12:30 розпочне спецефір з Лондона, який коментуватимуть головний редактор дирекції телебачення Суспільного Мовлення Юрій Макаров та історик Олександр Зінченко. До ефіру з ними включатимуться експерти.

Читайте також: Карпа, Цілик, Любка: інтерв’ю з MERIDIAN CZERNOWITZ на Суспільне Культура

Світові лідери зберуться в Лондоні, щоб віддати свою шану королеві Єлизаветі II, відвідавши Вестмінстер-Хол, де перебуває труна з її тілом. Очікується, що перша леді України Олена Зеленська буде серед 500 глав держав і високих гостей, запрошених на поминальну службу та VIP-прийом, організований королем Чарльзом III. 

Королева Єлизавета ІІ померла 8 вересня у віці 96 років у сімейному колі в замку Балморал на північному сході Шотландії.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії (Суспільне Чернівці, Суспільне ОдесаСуспільне ВінницяСуспільне Львів тощо).

Крім Суспільне Крим та Суспільне Донбас.