Історія полтавки, чия мати загинула в Маріуполі — інтерв’ю для Суспільне Полтава

Історія полтавки, чия мати загинула в Маріуполі — інтерв’ю для Суспільне Полтава

26 вер. 2022

Мати та вітчим полтавки Ірини Шматко перебували у Маріуполі, коли у місто вторглися російські військові. Обоє були у складі полку «Азов». Внаслідок бомбардування її мати загинула, а згодом батько потрапив у полон. Під час обмінів вдалося повернути вітчима та тіло мами. Своєю історією Ірина поділилася із журналістами Суспільне Полтава. Такі інтерв’ю команда записує для міжрегіонального проєкту «Суспільне. Спротив».

26-річна Ірина Шматко згадує свою маму Наталію Стребкову, яка загинула у Маріуполі. 15 квітня по бомбосховищу, у якому вона була, російські військові завдали удар.

«Десь о дев’ятій вечора (14 квітня – ред.) почали їх крити надважкими бомбами, їх бомбосховище. Я так розумію, що вони дізналися, де ховаються поранені, де ховаються дівчата і дуже багато людей. О 1:32 (15 квітня – ред.) мама була останній раз в мережі. Саме в одну кімнату прилетіло. І, на жаль, в тій кімнаті була мама», — згадує Ірина Шматко.

Читайте також: Про допомогу Україні від країн ЄС — рубрика «Союзники» у проєкті «Суспільне. Спротив»

Ірина намалювала картину, яка нагадує їй маму. Роботу вона завершила після звістки про загибель. 

«Тут написана остання фраза мами, яку вона мені написала в Telegram – “Просто ти моя”. Вище — чотири позивних. Це чотири людини, що захищають зараз нашу Україну. Це мій брат, мій чоловік, батько і мама. Я дуже хотіла, щоб всі повернулися, але повернуться чоловіки», — каже жінка.

Текстова версія інтерв’ю — за посиланням.

Нагадаємо, інформаційний міжрегіональний проєкт «Суспільне. Спротив» виходить щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на телеканалах регіональної мережі Суспільного Мовлення. Це новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні рекомендації, як виживати та жити під час війни.

Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи у ранковий, денний та вечірній час (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Читайте новини від Суспільне Полтава — на сайті Суспільне | Новини. Найважливіші події та оперативне оповіщення — цілодобово: