Історії вчителів під час війни — спеціальний випуск «Суспільне. Спротив»

Історії вчителів під час війни — спеціальний випуск «Суспільне. Спротив»

30 вер. 2022

До Дня вчителя Суспільне Чернігів разом із регіональною командою Суспільного Мовлення у партнерстві з премією «Global Teacher Prize Ukraine» від «Освіторії» готують спеціальний випуск інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив». Телеглядачі побачать історії освітян з різних регіонів України: як змінилося їхнє життя під час повномасштабної війни. Проєкт вийде на регіональних телеканалах Суспільного Мовлення* у суботу, 1 жовтня, о 13:00 (з повтором у неділю 2 жовтня в той самий час).

«Такого Дня вчителя в незалежній Україні ще не було. Уроки в укриттях під час повітряних тривог, коли пів класу в окупації, друга половина за кордоном. Коли вчитель під час бойових дій мусить ухвалювати рішення: захищати країну на фронті чи формувати нове покоління українців. Суспільне цього дня розповідатиме історії вчителів з різних регіонів України. Частина з них стала героями національної премії “Global Teacher Prize Ukraine”**», — розповідає шеф-редакторка Суспільне Чернігів Алла Скорик.

Читайте також: Читайте також: Документальний фільм про українських біженців «Вокзал надії» — на регіональних телеканалах Суспільного

Історії вчителів, які зібрали команди Суспільного та Global Teacher Prize Ukraine, зворушують. Їхні герої — приклади витривалості, роботи за покликанням, адаптації до нових воєнних реалій. 

«Це абсолютно різні історії вчителів, яких війна поставила перед викликами. Наприклад, вчителька початкових класів з Харкова Валерія Гукова, яка 42 дні вчила дітей просто з бомбосховища. Розкажемо про виховательку Центру соціально-психологічної реабілітації, яка під обстрілами вивозила дітей із заблокованого Чернігова. 30 дітей віком від 3,5 до 16 років. Це вчитель фізкультури з Кропивницького, який вирішив, що за таких умов він буде кориснішим на фронті. Ми покажемо школи, які за одну мить розсипалися від ударів російської армії, але це не зупинило навчання. Воно попри все триває зусиллями і надзусиллями людей», — ділиться ведуча проєкту, журналістка Суспільне Чернігів Аліна Клименко.

Онлайн дивитися «Суспільне. Спротив» можна на сайтах телеканалів і на ютуб-каналі Суспільне Новини.

Нагадаємо, інформаційний міжрегіональний проєкт «Суспільне. Спротив» виходить щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на телеканалах регіональної мережі Суспільного Мовлення. Це новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні рекомендації, як виживати та жити під час війни. 

Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи у ранковий, денний та вечірній час (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії (Суспільне Чернівці, Суспільне ОдесаСуспільне ВінницяСуспільне Львів тощо). Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

*Крім Суспільне Донбас та Суспільне Крим.

** Шість років поспіль національна премія «Global Teacher Prize Ukraine» відзначає найкращих вчителів країни. Цьогоріч місія премії — завдячити всім українським педагогам, які наближають нас до перемоги, виборюючи майбутнє на освітньому фронті. Надіслати історію про свого героя можна за посиланням