Як виживати в складних умовах — рубрика «На озброєння» у проєкті «Суспільне. Спротив»

Як виживати в складних умовах — рубрика «На озброєння» у проєкті «Суспільне. Спротив»

27 жов. 2022

У вечірньому ефірі міжрегіонального проєкту Суспільного Мовлення «Суспільне. Спротив» стартувала рубрика «На озброєння» — про те, як виживати в екстремальних умовах. Над нею працює команда Суспільне Тернопіль. Нові відео виходитимуть також на ютуб-каналі філії.

«На озброєння» стане у пригоді як цивільним, так і тим, хто готується стати до лав Збройних сил України, але мало знає про військову справу. Це відеопоради про базові знання, необхідні новачкам.

«Основи військової справи, домедична допомога, безпека та виживання. Ми зібрали поради експертів із різних сфер про те, як діяти при пожежі, як пережити складну зиму, якщо у квартирі буде відсутнє світло та газ. Також рубрика може бути цікавою тим, хто хоче стати військовим, але не має досвіду», — розповідає продюсерка Суспільне Тернопіль, ведуча рубрики «На озброєння» Зоряна Биндас

Читайте також: Інфогігієна під час війни: «Правда НЕ посередині» відтепер на Суспільному

В одному випуску офіцер Збройних сил України Роман Мельник розповідає, з якою зброєю працюють в армії та що треба про неї знати, яке спорядження використовує військовий, скільки воно важить та яке на вигляд. 


В іншому випуску турист Роман Задорожний ділиться, як можна зігрітися у квартирі у звичайному наметі, адже якщо у приміщенні буде 0 градусів, то в наметі — +10. У зимовому туристичному спальнику можна ночувати навіть при мінусовій температурі. Також він звернув увагу: якщо немає електроенергії та газу, то на допомогу прийдуть туристичні пальники та сублімовані харчі. 

Тактичний медик, доцент кафедри медицини катастроф та військової медицини ТНМУ ім. І. Я. Горбачевського Віктор Шацький навчає глядачів «Суспільне. Спротив», як зупинити кровотечу чи провести серцево-легеневу реанімацію. 

«Я спершу слухаю теорію від героїв рубрики й запам’ятовую, а потім пробую повторити все самостійно — від надання домедичної допомоги до розбирання автомата», — каже Зоряна Биндас.

Читайте також: До команди ведучих «Суспільне. Спротив» приєднався Віталій Гамадин

Над рубрикою працюють: режисерка Людмила Пиріг, операторка Оксана Галіяш оператор Андрій Бодак, монтаж — Андрій Рабада.

Онлайн дивіться трансляцію «Суспільне. Спротив» на ютуб-каналі Суспільне Новини та на сайтах телеканалів регіональної мережі

Нагадаємо, інформаційний міжрегіональний проєкт «Суспільне. Спротив» виходить щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на телеканалах регіональної мережі Суспільного Мовлення*. Це новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні рекомендації, як виживати та жити під час війни.

Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи у ранковий, денний та вечірній час (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії

У Полтавській області — це телеканал Суспільне Полтава та Українське Радіо Лтава

Дивитись Суспільне Полтава можна в ефірі та онлайн на сайті філії. 

Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах:  

Крім Суспільне Донбас та Суспільне Крим.