«Сильні, як земля» — дивіться на місцевих телеканалах Суспільного

«Сильні, як земля» — дивіться на місцевих телеканалах Суспільного

23 лют. 2023

24 лютого о 22:00 в телеефірі місцевих телеканалів Суспільного* транслюватимуть документальну програму «Сильні, як земля». Це розповідь про людей, котрі попри жахи війни творять життя в Україні, бо сильні, як земля. До стрічки ввійшли історії людей з Київської, Чернігівської, Львівської та Рівненської областей.

Читайте також: Валентина Гурова, Суспільне Миколаїв: «Над нами летіли білі парашути — на них спускались снаряди»

«В ефірах місцевих каналів Суспільного нам важливо говорити про відновлення життя людей, особливо під час війни. Показати історії, що надихають, дають сили рухатись попри біль — це показати нашу впевненість у майбутньому, в перемозі. Документальна програма про українців, які знайшли в собі сили почати все заново, може стати початком нового життя для когось із наших глядачів», — зазначає директорка з виробництва та розміщення регіонального контенту на Суспільному Катерина Жуліна.

Підприємець, чию ферму рознесли російські ракети, знайшов сили знову засіяти поля; бабуся, яка втратила ногу, але навчилась танцювати й на протезі; оркестр, який попри обстріли, грає концерти в укриттях; молода дівчина, яка створила молодіжний хаб за три місяці до початку вторгнення, і його розбили вщент, але вона відновила його знову — вже в підвалі; молодь, яка відновлює будинки людям; волонтери, які підтримують військових; лікарі, які виїхали з рідного міста через обстріли, але продовжують працювати у новому місті — ми сильні, бо це наша земля.

«Фільм “Сильні, як земля” — це не просто документальна програма, це концепція просування інтересів України у світі. Ми дуже хотіли показати українців, які попри втому, біль, сльози та розпач не здаються і впевнено йдуть до перемоги. Так і наша Україна стогне, але вона незламна, —  розповідає авторка і продюсерка проєкту Анна Слюсаренко. — “Сильні, як земля” — можливість нагадати світу, через що кожного дня доводиться проходити українцям, і переконати іноземних партнерів, що ми подолаємо ворога, однак нам і надалі потрібна максимальна підтримка. Ми дуже хочемо, щоб цей фільм побачило якомога більше людей в Україні та за її межами».

Історії українців об’єднує щоденник жінки з села Перемога Київської області. Текст щоденника читає українська бандуристка і співачка Марина Круть.

Хронометраж стрічки — 65 хвилин. Над програмою працювали режисерка Людмила Мельник, сценаристка Злата Угрин, оператор Віктор Петренко, режисерка монтажу Лариса Шабрацька, авторка і виконавиця пісні Марина Круть. Авторка ідеї та продюсерка — Анна Слюсаренко. Проєкт реалізується ГО «АНТС» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Читайте також: «Лютий рік» — спецефір «Суспільне. Спротив» до річниці повномасштабного вторгнення

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

* Крім Суспільне Крим.

Фото надані Анною Слюсаренко