Проблеми, озвучені в фільмі «Сто років ізоляції», обговорять на UA: ПОЛТАВА

Проблеми, озвучені в фільмі «Сто років ізоляції», обговорять на UA: ПОЛТАВА

13 лип. 2020

У понеділок, 13 липня, о 18:00 в ефірі UA: ПОЛТАВА та о 19:00 на UA: КРИМ покажуть фільм-розслідування «Сто років ізоляції». Після стрічки, на UA: ПОЛТАВА у вечірньому токшоу «Тема дня» говоритимуть про проблеми психіатричних лікарень і психоневрологічних інтернатів регіону. Початок програми — після регіональних новин о 19:20.

Читайте також: 20 нових проєктів для регіонального мовлення Суспільного запущені у виробництво

«Сто років ізоляції» — фільм-розслідування команди Суспільного. Прем’єра на UA: ПЕРШИЙ відбулася 30 червня. Стрічка показує зсередини систему психіатричних лікарень і психоневрологічних інтернатів. Журналісти викривають головну причину тривалого перебування пацієнтів у психіатричних лікарнях.

«У фільмі піднята тема значно глибша, ніж може здаватися на перший погляд. Ми бачимо жінку, яка скаржиться на погіршення стану свого батька, яке вона спостерігала під час кожного візиту до лікарні, але, чомусь, не забирала його. Який психічний стан працівників лікарень, котрі знущаються над пацієнтами? Чи не є така модель типовою для всіх наших державних закладів, в яких одні бюджетники лікують/піклуються (принаймні, мали б) про інших бюджетників? Зрозуміло, що, на жаль, переміщення хворих із психлікарень до інтернатів — лише часткове вирішення проблем, що існують», — коментує продюсерка UA: ПОЛТАВА  Ольга Журавльова.