Про що згадують лише перед виборами: Суспільне Полтави розбирає «вічні» проблеми регіону

Про що згадують лише перед виборами: Суспільне Полтави розбирає «вічні» проблеми регіону

6 жов. 2020

Напередодні виборів UA: ПОЛТАВА у марафоні «Місцеві» розповідає про проблеми, котрі має вирішувати місцева влада, яку громадяни обиратимуть 25 жовтня.

Журналісти Суспільного Полтави з 7 вересня до 25 жовтня збирають історії про проблеми регіону, звертають уваги на реальні потреби людей, провали й успішні способи їх розв’язання, а також історії мешканців, що самотужки вирішують проблеми. 

Близько 40 полтавців чекають на пересадку нирок.

У Полтаві 70% громадського транспорту належить приватним перевізникам

Як на Полтавщині налагодили сортування небезпечних відходів.

Як у Полтаві вирішують проблему теплопостачання

«Подивіться матеріали цього проєкту. Чи багато ситуацій будуть незнайомими для вас? Проблеми всюди ті самі. Принаймні схожі. І кожна має шляхи вирішення. Звісно, десь із цим упоралися, і це добре. А десь — із року в рік, від виборів до виборів відкладають, жаліються, кивають на столицю. Це можливість для людей бачити перед очима не лише яскраві передвиборчі білборди з обіцянками. Це можливість проаналізувати, подумати, зробити висновки. І зрозуміти, зокрема, що вони самі можуть зробити», — зазначив генеральний продюсер інформаційного мовлення Суспільного Федір Скрипник.

Читайте також: «Виборчий округ. Місцеві» — регіональні філії Суспільного запрошують кандидатів на дискусію в прямому ефірі

Щотижня із 7 вересня по 25 жовтня кожна з 24 регіональних команд Суспільного готує одну історію про локальні проблеми й можливі шляхи їх вирішення, які транслюють в ефірі регіональних філій Суспільного. Найкращі з них потрапляють до міжрегіонального шоу «Ранок на Суспільному»«Суспільної студії» на UA: ПЕРШИЙ та дискусійних програм на UA: Українське радіо, де про них дізнається вся країна. 

Курує роботу «Місцевих» шефредакторка інформаційного мовлення з планування, яка відповідає за розвиток мультимедійних спецпроєктів дирекції, Наталя Гуменюк.

«Це справді перший проєкт такого масштабу, де ми координуємося не лише між платформами, а й між програмами. Багато в чому пілот, тому ми розвиватимемо такі формати. Для глядачів по всій країні це насправді концентрований калейдоскоп життя країни, про яке можуть і не здогадуватися в столиці», — зазначила Наталя Гуменюк.

Читайте також: Портрет українського життя — підбірки проблем, із якими живуть регіони від виборів до виборів на Суспільне Новини